Bonucci večeras u Milanu, Juve kreće po Kroosa
Foto: EPA

Dogovoren transfer Bonuccija

Bonucci večeras u Milanu, Juve kreće po Kroosa

Midhat Šljivak

Sjajni defanzivac Leonardo Bonucci večeras će postati član Milana.

Kako navode italijanski mediji, fantastični štoper je dogovorio transfer u tim sa San Sira, a preostaje da se klubovi dogovore oko odštete.

Juve za usluge 30-godišnjeg fudbalera traži 40 miliona eura. Rossoneri nude deset miliona manje, ali bi večeras dogovor mogao biti postignut.

Uz novac, put Torina bi mogao i lijevi bek Milana Mattija De Sciglio, koji je već dugo želja Juventusa .

Tako će Bonucci karijeru vjerovatno nastaviti u Milanu, a novac kojeg dobiju od ovog transfera, Bianconeri će iskoristiti za nova pojačanja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Želja Stare dame je Realov Toni Kroos. Prvak Italije je spreman za reprezentativca Njemačke izdvojiti čak 70 miliona eura, pa bi im prodaja Bonuccija dobro došla.

Leonardo Bonucci je karijeru počeo u Interu. Kako nije dobio pravu šansu u ovom timu, 2009. godine je otišao u Bari, a nakon odlične sezone stigao je u Juventus u kojem je u proteklih sedam godina odigrao 319 utakmica i postigao je jedan gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi