Bony odabrao čudan broj, ali ima sjajno objašnjenje
Foto: Twitter.com/Swansea City AFC

Nakon povratka u Swansea

Bony odabrao čudan broj, ali ima sjajno objašnjenje

Povratak Wilfrieda Bonyja u Swansea se čini kao potpuno ispravan potez, ipak, broj koji je on odabrao u novom-starom klubu čini se pomalo čudan.

Bony je prvi put stigao u Swansea 2013. godine i odmah postao ljubimac domaće publike. U Swanseaju je stekao slavu, ali i "zaradio" transfer u Manchester City u januaru 2015. godine.

Ipak, na Etihadu se 28-godišnji Bony nije snašao, uslijedila je i posudba u Stoke, ali ni tamo reprezentativac Obale Slonovače nije briljirao.

Navijači Swansea su, ipak, sretni što se u klub vratio njihov ljubimac, a sretan je i sam Bony, koji je na predstavljanju zapjevao navijačku pjesmu posvećenu njemu.

Ono što je iznenadilo navijače Swanseaja jeste broj koji je Bony izabrao po svom povratku u klub. Naime, iako je dres sa brojem devet bio slobodan, što bi bio logičan izbor za jednog napadača, Bony se odlučio za "dvojku", pravi "štoperski" broj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Povratnik na Liberty je, ipak, imao interesantno objašnjenje svog izbora broja.

"To je poseban broj za mene. Ovo je drugi put da sam u klubu, zbog toga sam želio nositi broj dva...Ovaj put želim postići više s ekipom", pojasnio je kratko napadač Swanseaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi