Rummenigge potvrdio da Sanches ide na posudbu
EPA

Pronašao novi klub

Rummenigge potvrdio da Sanches ide na posudbu

Renato Sanches će narednu sezonu provesti na posudbi u Swanseaju, potvrdio je Bayernov predsjednik Karl Heinz-Rummenigge. 

Mladi Portugalac je zbog nezadovoljstva minutažom zatražio od rukovodstva Bayerna da ga pošalju na posudbu, a iako je zvučalo nevjerovatno, u nastavku sezone on će nositi dres Swanseaja s kojim je Bayern postigao dogovor. 

To je potvrdio i Bayernov predsjednik Karl Heinz-Rummenigge. 

"Htjeli smo da Sanches ode ondje gdje će igrati i gdje ima trenera koji ga želi. Treba mu kontinuitet igara, a s obzirom na kvalitetu koju posjedujemo, to mu kod nas nije zajamčeno", kazao je Rummenigge. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Opcija da Sanches pređe u Swansea i nije toliko čudna, ukoliko se uzme u obzir da je na čelu ovog kluba Paul Clement koji je do 2016. godine radio u Bayernu kao pomoćnik Carlu Ancelottiju u Bayernu.

Za jednogodišnju posudbu Swansea će Bayernu za Sanchesa izdvojiti 8,5 miliona eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi