Borac će pripreme odraditi na Zlatiboru, dogovorena prijateljska utakmica sa Crvenom zvezdom

Kako bi što spremniji ušli u novu sezonu

Borac će pripreme odraditi na Zlatiboru, dogovorena prijateljska utakmica sa Crvenom zvezdom

E. Oštraković

Dok fudbaleri Borca iz Banjaluke odmaraju nakon jako dobre sezone, uprava ovog kluba vrijedno radi sa pripremama za narednu sezonu.

Na odmoru će fudbaleri Borca biti do 12. juna kada počinju sa pripremama za novu sezonu.

Uvodni dio priprema biti će obavljen u Banjaluci, a nakon toga se sele Zlatibor gdje će provesti dvije sedmice.

Na Zlatiboru će ekipa Borca odigrati nekoliko pripremnih utakmica, a neke utakmice biti će odigrane i van Zlatibora.

Naime, 29. juna Borac će odigrati pripremnu utakmicu sa Crvenom zvezdom. Utakmica će biti odigrana na stadionu FK Sloboda u Užicu.

Prije odlaska na Zlatibor biti će odigrana i pripremna utakmica protiv Omarske, a ona je zakazana za 24. jun.

Oglasi

Kada je riječ o igračkom kadru Borca očekuje se mnogo promejna u ekipi.

Uprava Borca je produžila ugovor sa kapitenom Aleksandrom Subićem koji je danas potpisao novi dvogodišnji ugovor, a uskoro će sve biti ozvaničeno.

U protekloj sezoni Subić je bio kapiten Borca, te je igrao jako dobro i nagrađen je novim ugovorom u trajanju od dvije godine.

Spremna je i prva transfer "bomba" koje je najavio Tegeltija. Radi se o nekadašnjem mladom reprezentativcu Švicarske, Joau Oliveiri.

Ovaj krilni napadač koji ima 27 godina rodom je iz Niona, a navodno je ostalo još samo da potpiše ugovor sa Borcem, jer sve praktično dogovoreno.

On će u Borac doći kao slobodan igrač jer mu je istekao ugovor sa Leixoes u kojem je igrao, a koji je član druge portugalske lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ekipu Borca je do sada zvanično napustio Benjamin Tatar, a očekuje se da će biti još odlazaka, ali i dolazaka.

Najbliže dresu Borca su Zoran Kvržić koji je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, te Nemanja Mihajlović koji je proteklu sezonu nastupao u Slogi Meridian iz Doboja.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi