Borac gazi ka tituli, novi kiks Sloge

Prva liga RS

Borac gazi ka tituli, novi kiks Sloge

S. Mlaćo

Danas su odigrani svi susreti 20. kola Prve lige RS. Borac se nalazi na pragu titule prvaka. Banjalučani su danas pogotkom Žeravice slavili protiv Drine sa minimalnih 1:0, dok je Sloga istim rezultatom poražena kod Tekstilca. Jedini pogodak za domaće djelo je Marka Despotovića.

FK Željezničar je savladao Alfa Modriču sa sigurnih 3:0. Nakon prvog poluvremena mreže su mirovale, no u drugom tri lopte iza leđa iskusnog Bojana Tripića.

Strijelci za domaće bili su Luka Kulenović, Adonis Bilal i Milan Milanović.

Rudar i Slavija su remizirali (1:1). Domaće je u vodstvo doveo Mujo Mujagić, a izjednačio je iskusni Zoran Kokot u trećoj minuti sudijske nadoknade.

Podrinje je pogotkom Ace Đokića savladalo Slobodu MG 1:0. Pobjedu domaćina vidjeli smo i u Gradišci gdje je Kozara savladala Sutjesku 2:1. Domaći su poveli pogotkom Milovana Novakovića u 24. minuti, a izjednačio je u 88. minuti Boško Radović. Kada se očekivao kraj Milan Šakić u trećoj minuti sudijske nadoknade donosi svom timu tri boda.

Borac je lider sa 51. osvojenim bodom, Sloga ima 43, a Rudar Prijedor 33.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti