Gigović (ne)znanjem opet zakuhao: Žestok obračun na terenu igrača Borca i Sarajeva

Derbi Borca i Sarajeva nije mogao bez varnica

Gigović (ne)znanjem opet zakuhao: Žestok obračun na terenu igrača Borca i Sarajeva

Admin Čaušević

Miloš Gigović je uspio uraditi ono što ne treba niti jedan sudija - svojim odlukama unijeti nervozu među igračima. To je slučaj na derbiju 30. kola Premijer lige Borac - Sarajevo.

Do žestokog obračuna došlo je u 80. minuti kada sudija Gigović nije svirao jedan prekršaj nad Musom.

Poslije toga je uslijedlo još nekoliko žestokih startova i nastala je opšta gužva, a umalo je došlo i do tučnjave.

Mladi fudbaler Sarajeva Mustafić je ostao ležati na terenu, zbog čega je na teren utrčao i trener Sarajeva, Mirza Varešanović.

Na kraju je napadač Borca Mrkaić prošao sa žutim kartonom, dok je trener Bordo tima zaradio isključenje što znači da ga neće biti na derbiju u sljedećem kolu.

Oglasi

Sljedeće kolo Sarajevo će na stadionu Asim Ferhatović Hase igrati protiv Željezničara pa će tako Bordo tim u najvećoj utakmici bh. fudbala biti bez šefa stručnog štaba.

Inače, sudija Gigović je tokom cijelog meča bio u centru pažnje, a situacija je eskalirala u samom finišu. Na sreću, do opšte tučnjave nije došlo.

Kontoverzni arbitar je u prvom poluvremenu isključio Traku, pa će osim trenera Sarajevo u derbiju protiv Željezničara biti i bez ovog štopera. 

Podsjećanja radi, Borac je derbi protiv Sarajeva dobio sa minimalnih 1:0, a pobjednika je u 88. minuti odlučio rezervista Predragović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S ovom pobjedom Banjalučani su izborili plasman u kvalifkacije za Konferencijsku ligu jer četvrtoplasiranom Željezničaru bježe devet bodova tri kola prije kraja te imaju bolji međusobni duel.

Sa druge strane, tri utakmice prije kraja Bordo tim ima sve u svojim rukama da do kraja sezone dođe od trećeg mjesta i plasmana u Europa ligu što je i primarni cilj ovog proljeća.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samosloboda.forzajuve
Strasno sudjenje.. uzas... nisam navijac Sarajeva niti imam bilo kakve veze s bilo kojim od ova dva kluba.. ali ovo sto je vidjeno od strane gigovica je ravno za zatvora.. u kakvoj mi drzavi zivimo?
8 0
BAKIRFREESTYLE
Ofiran je Vico, sudija koji sudi PROTIV sarajeva i želje SRBIN koji sudi u BANJOJ-LUCI, MILOŠ
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi