Sablić: Fer i korektna utakmica, mi smo bili potrošeni nakon derbija

Press nakon meča u Banja Luci

Sablić: Fer i korektna utakmica, mi smo bili potrošeni nakon derbija

Haris Zilić

U derbi meču 11. kola Prrmijer lige BiH, Borac je savladao Sarajevo sa 1:0.

Nakon meča održana je press konferencija na kojoj je prvi komentar dao trener FK Sarajevo, Goran Sbalić.

"Oba otvaranja su pripala Borcu. Patili smo se da uhvatimo ritam. Bili smo mentalno potrošeni nakon derbija. Moja greška je bila oko ovog juniora, Borac je otišao u prednost. Generalno ono što smo pokazali nije bilo dovoljno", rekao je Sbalić i dodao:

"Nedostajalo nam je dubine u presingu Borcu. Nismo mogli računati na Cmiljanića, Bagarića, Fanimo se tek oporavio i pitanje je u kakvoj je formi. Nedostajalo je i brzine da razbijemo pritisak. Nešto smo ko uspjeli desetak minuta, ali kasnije su oni poveli, mi smo rotirali foramciju, ali sve skupa to je bilo malo."

O formaciji?

"Značaj formacije nije ključan. Igramo u toj formaciji i ostale utakmice. U ovakvim utakmicama sve je moguće, idemo dalje."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Generalni komentar?

"Fer i korektna utakmica. Bilo je nekih situacija koje nisu uticale na rezultat. Ovo sve što se dešava nije dobra reklama za bh. fudbal."

Top Komentari

selver79
Hahaha potroseni ****m te mutava imas 30 fudbalera i potroseni
5 1
Amcho1
Bandicu tugo moja, koji si ti odron od covjeka I od sudije.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi