Scene s tribina u Banjoj Luci vrijeđaju svakog normalnog čovjeka - Nova sramota  navijača FK Borac
Ništa novo na tribinama stadiona u RS-u. Ponovo se veličaju veliki zločinci

Skandalozno

Scene s tribina u Banjoj Luci vrijeđaju svakog normalnog čovjeka - Nova sramota navijača FK Borac

M. Šljivak

FK Borac je večeras u Banjaluci savladao Široki Brijeg rezultatom 1:0 pogotkom Jakova Blagaića u posljednjim trenucima utakmice, a ponovo su svojih pet minuta u ovom meču imali navijači domaćeg tima - Lešinari. Ovog puta su na tribinama podržali Rusiju ističući transparent posvećen ovoj zemlji.

FK Borac je pobijedio Široki Brijeg u 20. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Pogodio je Jakov Blagaić u 94. minuti susreta, pa je banjalučki tim na odličan način počeo drugi dio sezone.

Međutim, ponovo su navijači Borca uspjeli pokvariti kompletan ugođaj utakmice. Gađali su golmana Širokog bakljom i ovaj momak je pukom srećom izbjegao teže povrede i zbog protesta prema očajnom sudiji Mirzi Kazlagiću dobio je žuti karton.

Nije to jedina scena s tribina na kojoj su bili Lešinari. Oni su istakli transparent podrške Rusiji i to da ga apsolutno čitav svijet vidi. Na njemu je pisalo: "Slava Rusiji".

Dok cijeli svijet osuđuje krvave pohode ruskih hordi na Ukrajinu, navijači Borca javno podržavaju zemlju agresora i to na godišnjicu napada.

Navijači banjalučkog tima tako su još jednom pokazali ko su i šta su, ali nažalost njihovi potezi odavno se ne kažnjavaju na pravi način od strane Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i sve prođe s nekoliko hiljada maraka kazne.

Oglasi

Vidjet ćemo i hoće li Disciplinska komisija FSBiH reagovati zbog ovog transparenta, kao i zbog gađanja bakljom golmana Širokog, vidjet ćemo početkom naredne sedmice kada je na programu sjednica.

Navijači Borca i prošle sedmice su bili u centru pažnje tokom gostovanja u Prijedoru kod Rudara u duelu osmine finala Kupa BiH.

Viđeno je novo nacionalističko orgijanje od takozvanih navijača oba tima. Spominjalo se ime ratnog zločinca Ratka Mladića, a moglo se čuti i da je 'Kosovo - Srbija'.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica nije prekinuta. Upozorenje delegata za dostojanstveno navijanje nije prošlo kod 'navijača' koji su nastavili skandiranje.

Sada svi čekaju kazne jer ovakve scene jednostavno ne mogu tek tako izbrisati.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

visokohz
Pročiče Vico i tvoje zore ne dočekali
15 0
Ajax11
Ovo se samo puškom moze riješiti! Pricajte šta hocete. Sa političke strane samo silom mozeš nacionaliste maknuti!
12 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi