U Širokom bijesni i razočarani: "Trebali ste napustiti teren, suđenje je bilo neugodno za gledati"

Komentari nakon utakmice u Banja Luci

U Širokom bijesni i razočarani: "Trebali ste napustiti teren, suđenje je bilo neugodno za gledati"

H. Zilić

Borac je u derbiju 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Široki Brijeg sa 1:0, ali gosti su bili izuzetno ljuti na suđenje Mirze Kazlagića.

Bilo je nekoliko sumnjivih odluka, a koliko su bili razočarani gosti pokazuje činjenica da nakon utakmice nije bilo izjava iz gostujućeg tabora.

Posebno je bila čudna situacija iz finiša utakmice.

Navijači Borca gađali su golmana Josipovića bakljom. Jedna baklja je pala blizu golmana gostiju i malo je nedostajalo da ga pogodio u glavu.

Nakon ovih nemilih scena od strane navijača Borca, Kazlagić je dao žuti karton Josipoviću zbog prigovora. Svakako da je to bila jedna od diskutabilnih odluka.

Osim gostujućeg štaba suđenje u Banja Luci izazvalo je revolt i kod navijača Širokog.

Oglasi

"Trebali ste napustiti teren, suđenje je bilo neugodno za gledati", "Da je Real došao ne bi dobio", samo su neki od komentara navijača Širokog na društvenim mrežama.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.


Inače, situacija sa bakljom nije jedina scena s tribina na kojoj su bili Lešinari. Oni su istakli transparent podrške Rusiji i to da ga apsolutno čitav svijet vidi. Na njemu je pisalo: "Slava Rusiji".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dok cijeli svijet osuđuje krvave pohode ruskih hordi na Ukrajinu, navijači Borca javno podržavaju zemlju agresora i to na godišnjicu napada.

Vidjet ćemo i hoće li Disciplinska komisija FSBiH reagovati zbog ovog transparenta, kao i zbog gađanja bakljom golmana Širokog, vidjet ćemo početkom naredne sedmice kada je na programu sjednica.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Redblue
Kad ne mozes nista na terenu onda mozes na fejsbuku.... koji glupi komentari. Borac bio bolji trebalo je biti 4:0
1 8
papagaj
Niste se bunili za krađu na Grbavici kada je Željo pokraden protiv tog Borca nego ste se grohotom smijali, sve dok jedan tim koji bude pokraden protiv borca ne napusti teren ništa se dobro nece desiti
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi