Borac u velikim problemima, Disciplinska komisija bez milosti

Banjalučane pritišću dugovi iz prošlosti

Borac u velikim problemima, Disciplinska komisija bez milosti

Disciplinska komisija NFS BiH je na sjednici održanoj 6. februara 2018. godine rješavala zahtjeve za pokretanjem disciplinskih postupaka protiv Fudbalskog kluba Borac iz Banjaluke.

Borac ima velikih problema sa dugovima iz prošlosti, a banjalučki klub se sada suočava sa brojnim presudama koje su po klub vrlo negativne.

U zvaničnim dokumentima NFSBiH stoji da su zahtjeve protiv Borca podnijeli brojni fudbaleri i bivši uposlenici kluba, kojim će banjalučki klub zahvaljujući odluci Disciplinske komisije morati isplatiti potraživanja i to najkasnije do 15. marta 2018. godine.

Između ostalog, tužbe protiv Borca su dobili Nenad Kiso, Nebojša Runić, Nemanja Vidović, Petar Kurčubić, Čedomir Ćulum, Gedeon Guzina, Radovan Gajić, ali to nije konačan broj jer Disciplinska komisija od Borca traži očitovanje o tužbama još nekoliko bivših uposlenika kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tužbe protiv Borca podignute su od strane trenera, sportskih radnika i fizioterapeuta: Rađenović Dejana, Žižlić Draška, Malbašić Stojana, Tešić Marka, Marjanović Dragana i Vranješ Željka, koji traže isplata finansijskih dugovanja, a Borac je dužan dostaviti očitovanja o dugovanju prema imenovanim najkasnije do petka, 16. februara 2018. godine do 12:00 sati u NFS BiH.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi