Četiri kola, tri tima, jedno mjesto
Borac će u posljednjem kolu igrati sa Zrinsjkim: Za tri ekipe posljednja četiri kola su od krucijalne važnosti za čitavu sezonu

Ko će u Ligu za prvaka

Četiri kola, tri tima, jedno mjesto

Dok se ne zakuha, a to će se desiti nakon što budu formirane Liga za prvaka i Liga za opstanak, najzanimljivije će biti na sredini tabele. Što je rijedak slučaj.

Nastavak Premijer lige BiH za fudbalere desit će se ovog vikenda. Doći će kraj pripremama, a kako to fudbaleri i treneri vole reći, krajem maja pokazat će se jesu li dobro radili tokom zimske pauze.

Ono što su radili premijerligaši na pripremama počet će se manifestirati od starta, maj će nam samo pokazati ko je tokom čitave polusezone bio "najnormalniji", a posebno će tri tima priželjkivati da odmah na startu budu dobri.

Mladost, Borac i Radnik. Tri ekipe kojima će prva, odnosno posljednja četiri kola, biti najbitnija u sezoni. Poslije njih, dva od ova tri kluba bavit će se tek pukim odrađivanjem sezone.

Dakle, Krupa je s 31 bodom pet bodova ispred Mladosti (26), Borac je sedmi sa 24 koliko ima i Radnik.

Već u prvom kolu nastavka mogla bi jedna ekipa smanjiti svoje šanse, jer se Borac i Radnik sastaju međusobno u Bijeljini. Budući da Slobodi gori pod nogama Mladost će biti na iskušenju u Tuzli.

Drugo kolo nastavka - Borac je domaćin Krupi u lokalnom derbiju. Radnik je na teškom gostovanju (Sarajevo), a Mladosti isto neće biti nimalo lagano (dočekuju Zrinjski).

Ni 3. kolo nastavka (pretposljednje) neće nikoga gurnuti prema sigurnom trijumfu. Mladost će Čeliku što nogama i rukama treba da kopa za opstanak, Radnik čeka Široki, a Borac će na megdan Slobodi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I onda ako se bude šta trebalo riješiti Mladost ne bi trebala imati problema s GOŠK-om, Radnik bi s Vitezom bio favorit, dok bi Banjalučanima bilo možda najteže - ugostili bi Zrinjski.

To sve pod pretpostavkom da niko na startu neće pružiti drastično bolje partije od onih jesenas. Što se ovih gore i dole tiče, sačekajmo dok završi regularni dio. U deset posljednjih kola bit će dana za megdana.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi