Borcu u Srbiji ne ide baš najbolje

Novi poraz banjalučkog tima

Borcu u Srbiji ne ide baš najbolje

Midhat Šljivak

Banjalučki Borac pretrpio je još jedan poraz na pripremama u Srbiji. Danas je u prijateljskoj utakmici tim Vinka Marinovića poražen od Železničara iz Pančeva rezultatom 2:1.

Borac je u pripremnom meču na Zlatiboru doživio novi poraz. Bolji od banjalučkog kluba bio je novi superligaš Železničar iz Pančeva koji je slavio s 2:1.

Železničar prednosti stiže u 30. minuti. Mrežu Borca pogađa Evgeniy Pavlov za prednost srpskog tima od 1:0.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a u 59. minuti tim iz Pančeva stiže i do drugog gola. Za vodstvo od 2:0 pobrinuo se Strahinja Jovanović.

Borac je do kraja uspio doći do gola kojim su koliko-toliko spasili dan. U 73. minuti konačnih 2:1 postavio je Fedor Predragović.

Oglasi

Banjalučki tim tako je upisao i drugi poraz na pripremama u Srbiji. Prije nekoliko dana od njih je bio bolji srpski šampion Crvena zvezda s laganih 2:0.

Ekipa koju sa klupe predvodi Vinko Marinović do kraja priprema na Zlatiboru će odigrati još dvije pripremne utkamice. Protivnici su Jedinstvo Putevi i Radnički 1923.

Treba svakako napomenuti da je bosanskohercegovački premijerligaš dogovorio i generalku za 19. juli u Novom Sadu, a protivnik im je ekipa Vojvodine.

Potom slijedi gostovanje kod Austrije iz Beča 27. jula u drugom pretkolu Konferencijske lige, te početak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. U 1. kolu ovaj tim gostuje na Pecari kod Širokog Brijega.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pripremni meč:

Borac - Železničar Pančevo 1:2

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Raduje me svaki njihov poraz, uskoro i europski poraz :)
2 0
gogs
Sto nisu poveli Gigovica na pripreme?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije