Kvržić o Austriji: "Nije to neki puno veći nivo..."

Zanimljiva izjava fudbalera Borca

Kvržić o Austriji: "Nije to neki puno veći nivo..."

Esmer Oštraković

Ekipa Borca iz Banjaluke na Zlatiboru se sprema za novu sezonu, a glavni cilj je uigrati veliki broj pojačanja koja su dovedena.

Jedno od zvučnijih pojačanja je svakako Zoran Kvržić, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine koji je u Borac stigao iz Šibenika.

Uvjeren je novi fudbaler Borca da njegova ekipa ima realne šanse da se suoprotstavi Austriji iz Beča na početku kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

"Imamo mjesec dana da se pripremimo i da uigramo linije. Došao nam je još jedan stoper. Polako trebamo sve to uigravati. Mislim da će trebati vremena da se uigramo, ali to će se sve posložiti".

Borac na početku evropske avanture igra protiv Austrije iz Beča.

"Što se tiče Austrije imam iskustva igranja sa njima. Protiv njih sam igrao Evropsku ligu i nije to neki puno veći nivo od naše lige. Mislim da se možemo nositi sa njima".

Oglasi

"Očekujemo veliku podršku i naši navijači sigurno jedva čekaju da krene i Evropa, ali i domaće prvenstvo i jasno je da se nadamo punom stadionu", kaže Kvržić.

Smatra da je Premijer liga BiH veoma kvalitetno takmičenje.

"Pratio sam našu ligu stalno, mislim da treba da se baziramo na sebe, da najviše razmišljamo o sebi, o našoj igri a tek onda da mislimo o protivnicima. Liga je sigurno kvalitetnija, tu su Zrinjski, Sarajevo i Željo, ali važno je prvo da se baziramo na sebe, našu igru i pripreme".

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Na kraju je izdvojio mlade fudbalere Čavića, Vukovića i Hrelju za koje smatra da predstavljaju budućnost domaćeg fudbala.

"Mogu stvarno da pohvalim mlađe igrače, koji izuzetno dobro rade, posebno dva Davida i Hrelju, koji su izuzetno veliki potencijal za bh. fudbal", završio je Kvržić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1655831611
Razbit ce vas ko bugarsku skupštinu kao sto je trener Zelje Ivkovic reko nakon 3:0 protiv Zrinjskog
0 0
pero98
Majstore, zaboravio si da je nas (Rijeka), tada Austria na Rujevici dobila laganini a imali smo dosta dobru ekipu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi