Borba za ostanak: Borac osvojio bod u Zenici i umanjio Čelikove nade
Više od 8000 gledatelja danas na Bilinom polju

Premijer liga

Borba za ostanak: Borac osvojio bod u Zenici i umanjio Čelikove nade

Edmir Škorić

U subotu su odigrane dvije utakmice šestog kola Lige za prvaka, a fokus je bio na onom u Zenici gdje je Čelik ugostio Borac.

Vitez je otpisan, ali traži se još jedan putnik za niži rang, a u NK Čelik pokušavaju da se spase i da pretposljednje mjesto prepuste nekom drugom.

Zenički premijerligaš je pred više od 8.000 gledatelja ugostio Borac, ali nije uspio da ostvari pobjedu, pa se zadovoljio samo jednim bodom (1:1). I s tim bodom je Čelik ostao u igri za ostanak, ali šanse su sada znatno manje.

Prva šansa viđena je u drugoj minuti, no Nikolićev udarac glavom nije previše zaprijetio Banjalučanima. Na drugoj strani, u devetoj minuti, Kunić sa 15 metara šutira pored gola.

U 28. minuti zamalo da Salčinović ubačajem prevari golmana gostiju, ali ovaj se na kraju snašao i spasio svoj gol. Ubrzo nakon toga, Okoli na ubačaj Salčinovića s pet metara šutira pokraj gola Borca.

U završnici prvog dijela Šišić je pokušao s više od 40 metara lobovati golmana Borca, ali ovaj je odbranio krajnjim naporom.

Banjalučani su preko Kunića u 54. minuti došli u vodstvo, ali samo desetak minuta kasnije Stevo Nikolić vraća stvari na početak, a ubrzo je Salčinović isključen zbog oštrog starta.

S igračem manje Čelik je svejedno napadao, a u 68. minuti Anđušić sa samo sedam metara ne pogađa gol gostiju, imao je šansu i Okoli, a na drugoj strani prijetio je Veselinović u 77. minuti nakon loše reakcije Dujkovića. Mogao je Kunić u  samoj završnici doslovno presuditi Čeliku, ali je s pet metara promašio zicer za goste iz Banjaluke.

U drugoj utakmici otpisani Vitez je ugostio ekipu Mladosti, koja je gubila s 1:0, ali je slavila na kraju s 2:1.

Iako je Ivičić doveo Vitežane u osmoj minuti u vodstvo, Mujagić i Mišić su u 23. i 32. minuti pogađali za preokret gostiju iz Doboja kod Kaknja.

Čelik - Borac 1:1 (Nikolić 63/ Kunić 54)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ČELIK: Dujković, Bevab, Pandža, Salčinović, Karamatić, Kadrić, Okoli, Anđušić, Šišić, Đelmić, Nikolić.

BORAC: Vukliš, Ojdanić, Puzigaća, Karić, Kunić, Mahović, Žeravica, Majkić, Danilović, Veselinović, Zekanović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanjin
Znaci dolazite nam.. Red Army vas zeljno ocekuje
10 5
lamela
Sad ja sa rostilja,..taman uso u kucu i vidim da smo u drugoj ligi.Sada ce nas jebat Velez i kompanija.
10 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi