Borba za status bundesligaša: Remi Stuttgarta i Union Berlina

Prvi meč razigravanja

Borba za status bundesligaša: Remi Stuttgarta i Union Berlina

Večeras je na Mercedes-Benz Areni u Stuttgartu odigran prvi meč razigravanja za Bundesligu. Stuttgart je ugosio ekipu Union Berlina, a duel ove dvije ekipe je završen rezultatom 2:2.

Podsjetimo, Stuttgart je regularni dio sezone Bundeslige završio na 16. poziciji, dok je Union Berlin bio treći u "Cvajti". Pobjednik dvomeča će sljedeće sezone igrati u Bundesligi.

Stuttgart je dobro otvorio susret i zaprijetio preko Donisa i Gonzaleza, da bi prvu pravu šansu za goste iz Berlina imao Andersson u 27. minuti.

Na prvi gol se čekalo do 42. minute. Donis je odlično prošao po desnom krilu i uposlio Gentnera koji je pogodio za vodstvo Stuttgarta od 1:0.

Samo koji trenutak kasnije Union Berling stiže do poravjanja. Strijelac gola za 1:1 u 43. minuti je bio Abdullahi na asistenciju Anderssona.

Rezultatom 1:1 se otišlo na odmor, a Stuttgart je nakon šest minuta igre u nastavku stigao do novog vodstva.

Domaći su dobro istrčali kontru, a Gomez je uz dosta sreće pogodio za 2:1.

Ipak, nije se predavao Union Berlin, pa su gosti iz glavnog grada Njemačke u 68. minuti ponovo poravnali. Trimmel je ubacio iz kornera, a pred golom domaćih se najbolje snašao Friedrich i pogodio za 2:2.

Imao je Stuttgart dobru priliku u 78. minuti prekio Gonzaleza, ali je u 79. mogao primiti gol, ali je čuvar mreže domaćih sjajno zaustavio Anderssonov dalekometni volej.

U sudijskoj nadoknadi je ponovo Andersson bio blizu da donese pobjedu Union Berlinu, ali je ponovo uspješniji bio golman Stuttgarta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Do kraja je ostalo 2:2, pa će konačna odluka pasti u revanšu.

Revanš susret u Berlinu se igra u ponedjeljak od 20:30 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi