Borba za titulu: Veliki derbi u Ljubljani, s posebnom pažnjom pratiće se i u BiH

Slovenija

Borba za titulu: Veliki derbi u Ljubljani, s posebnom pažnjom pratiće se i u BiH

E. Škorić

U nedjelju će biti odigran veliki slovenački derbi između Olimpije i Maribora.

Olimpija u Ljubljani dočekuje Maribor s 56 bodova, dok današnji rival Zmajeva ima 55 bodova, baš kao i trećeplasirano Celje, a do kraja je ostalo još sedam kola i još uvijek je sve otvoreno.

Do prije nekoliko dana bismo Olimpiji dali veliku ulogu favorita u ovom susretu, ali Maribor je u naletu i s četiri vezane pobjede vratio se u trku za prvaka, a sasvim sigurno se tim Sergeja Jakirovića nešto pita i u Stožicama večeras od 20:45h.

Jakirović dobro poznaje trenera Olimpije Dinu Skendera, pošto je trenirao Osijek dok je Jakirović vodio Goricu u HNL-u.

"Borili smo se za plasman u Europu, a sad se u susjedstvu borimo za naslov prvaka. Slovencima je, naravno, isto tako jako zanimljivo to što smo lani protivnici bili u HNL-u. Dobio je Jakirović obje utakmice protiv mene s Goricom, ali na kraju smo mi otišli u Europu. Nadam se da ću opet biti uspješniji i da će Olimpija uzeti naslov prvaka", izjavio je Skender za 24sata.hr.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Nekoliko bh. nogometaša moglo bi večeras zaigrati. U Olimpiji su Luka Menalo i Tomislav Tomić, a s druge strane Jasmin Mešanović i Kenan Pirić, kao i Jakirović, bivši bh. reprezentativac koji pokušava Mariboru vratiti titulu.

Sudeći po kvotama MOZZART kladionice, večeras je sve moguće. Kompletnu ponudu potražite OVDJE.

Promo

Top Komentari

Arnel925
Luka Menalo zaslužuje veći klub
2 0
Realist
Svi iz Zrinjskog i Širokog otisli u Sloveniju
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi