Sportski direktor Maribora najavio odlazak Pirića
Foto: EPA

Bh. golman traži novi izazov

Sportski direktor Maribora najavio odlazak Pirića

Mediji u Sloveniji nagovještavaju da će Kenan Pirić ovog ljeta napustiti Maribor.

Pirić je u Mariboru od ljeta 2018. godine kada je stigao iz Zrinjskog, u proteklom periodu bio je prvi golman, no status mu je u međuvremenu postao ugrožen.

Na posljednjoj utakmici među stativama je umjesto njega bio Jasmin Handanović, a kako je u međuvremenu novi sportski direktor doveo još jednog golmana, sve se više špekuliše da će reprezentativac BiH napustiti Ljudski vrt.

"Ažbe Jug je moje prvo pojačanje. Sretan sam što smo pronašli zajednički jezik", kazao je sportski direktor Maribora Oliver Bogatinov o dolasku novog golmana Maribora, pa dodao:

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Na terenu će se vidjeti ko zaslužuje 'jedinicu'. Pirić vjerovatno sa agentom već traži veće izazove."

Ranije se špekulisalo kako bi Pirićevo sljedeće odredište mogla biti Turska, tačnije Kayserspor, kojeg vodi bivši selektor 'Zmajeva' Robert Prosinečki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi