Bordo dominacija i plava nemoć

Sarajevo slavilo u derbiju

Bordo dominacija i plava nemoć · Komentar

A. Čaušević

Sarajevski derbi igran na Dan grada okončan je pobjedom Sarajeva. Bordo tim je na stadionu Grbavica pred manje od 10.000 gledaoca pobijedio Željezničar sa ubjedljivih 0:3. 

Tok susreta i sve ono što se desilo u Dolini ćupova pravo su ogledalo ovosezonskih dešavanja u dva najveća bh. kluba. S jedne strane znanje, kvalitet, timski duh, a s druge nemoć, bezidejnost, manjak karaktera. Uglavnom, u Titovoj 38b šampionski mentalitet, a u Zvorničkoj 27 potpuna suprotnost.

Sarajevu su se na početku meča poklopile neke stvari, fraza "sreća prati hrabre" dokazana je po ko zna koji put. Nakon 15-ak minuta Bordo tim je imao dva gola prednosti. Smušenost i amaterske reakcije odbrane Plavih su dovele do toga da u nastavku meča Bordo tim dominira i rutinski kontroliše susret, osim na startu drugog dijela kad je Sinan Ramović pogodio prečku i promašio još jednu dobru priliku. Činjenica je da pobjeda gostiju niti jednom nije dovedena u pitanje. Do kraja su gosti postigli i treći gol za najubjedljiviju poslijeratnu pobjedu u Dolini ćupova.

Pobjeda je došla u pravom trenutku za Husrefa Musemića koji ruku na srce na raspolaganju ima daleko kvalitetniji tim, odličan spoj mladosti i iskustva. Na golu golobradi Vladan Kovačević, a u špicu prekaljeni Mersudin Ahmetović. Sve u svemu pobjeda Sarajeva na Grbavici uopšte ne iznenađuje. Međutim, Iako vrijedi samo tri boda, trijumf nad ljutim gradskim rivalom je više od od toga. Prije svega "vratit će se mir u kuću", igrači će opet pucati od samopouzdanja pa će put ka osvajanju historijske Duple krune biti olakšan, barem u glavama igrača. Šef stručnog štaba Sarajeva je i sinoć mudro stao na loptu, svjestan da ništa nije gotovo želi u timu zadržati maksimalnu koncentraciju u ključnom dijelu sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Rezultat je takav da nema potrebe šta više pričati", rekao je Amar Osim poslije utakmice. I u pravu je. Stručnjak koji uvijek kaže ono što misli je pogodio u srž i ovaj put. Ono što mu je prethodna vodeća garnitura FK Željezničar ostavila u amanet, pri tome mislići na igrački kadar, definitivno nije u skladu s renomeom i reputacijom koju uživa najtrofejniji bh. klub. Daleko od toga da Osim u tome treba tražiti alibi za sinoćnji fijasko, ali ne pravi se tim preko noći i tokom zimske pauze. Igrači Plavih su izgubili jedinu utakmicu koju nisu smjeli izgubiti ovog proljeća zbog čega mnogi već sada trebaju pakovati kofere.

Željezničaru su potrebne temeljite promjene u igračkom kadru, koliko je ovaj tim Plavih (ne)kvalitetan pokazuje i devet poraza ove sezone, a čak pet ih je ostvareno na Grbavici. Od mogućih 39 osvojeno je svega 18 bodova. Osima čeka burno ljeto i dosta posla. Željina publika je takva da nikome ne prašta pa makar na klupi sjedio i čovjek koji je u klupske vitrine donio pet šampionskih titula.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vanja8
Ma ono treba zabraniti,onakva kolicina iživljavanja nad nedoraslim protivnikom,sramota brate...
20 0
djetesadrine
Zivot ide dalje a vi gledajte sta je bilo prije dobili ste sto Sté trazili najkvalitetnija ekipa u ligi zasluzuje da gazi sve pred sobom i akobogda dupla kruna je nasa FK Sarajevo bravo momci samo napred
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi