Boreković: Kolega i ja smo upozorili saigrače koliko je teško doći u BiH i pobijediti

Igrač Rio Avea nakon meča

Boreković: Kolega i ja smo upozorili saigrače koliko je teško doći u BiH i pobijediti

E. Čaušević

Borac je večeras na svom terenu poražen od Rio Avea sa 2:0 u meču drugog pretkola Evropske lige.

Portugalski klub je uspio da se plasira dalje iako su se u Banjaluci namučili više nego što su očekivali. Rio Ave je poveo tek u 90. minuti, a posao su završili u petoj minuti nadoknade.

Svih 90 minuta za gostujući tim odigrao je i hrvatski defanzivac Toni Boreković koji se obratio bh. novinarima nakon utakmice.

"Svaka čast Borcu na borbenoj utakmici, znali smo da će ovdje biti teško. Oni imaju ritam utakmica u prvenstvu, analizirali smo ih dobro i znali smo da moramo biti strpljivi s loptom i imali smo problema u prvom dijelu s tim. Treba i nama vremena da se uigramo jer smo imali samo prijateljske utakmice. Ali, svaka čast Borcu na odličnoj utakmici", izjavio je Boreković i nastavio.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Znali smo da moramo čekati naše šanse i da će oni doći sigurno. Znamo koliko smo kvalitetni i da iskoristimo šanse kada dođemo do njih. Iskoristili smo ih u zadnjim minutama, ali eto. Upozorili smo kolege da će ovdje biti teško jer smo ja i Jambor jer znamo koliko je teško doći i pobjediti u BiH i da je to veliki uspjeh".

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi