Pini Zahavi otkrio šta se dešavalo iza kulisa transfera Lewandowskog u Barcelonu!

Menadžer Poljaka

Pini Zahavi otkrio šta se dešavalo iza kulisa transfera Lewandowskog u Barcelonu!

E. Ganibegović

Prethodnog je ljeta jedan od najzvučnijih transfera bio prelazak Roberta Lewandowskog iz Bayerna u Barcelonu, a sada je njegov menadžer Pini Zahavi otkrio šta se zapravo dešavalo.

Prije dva dana je u Varšavi održana premijera filma "Nepoznati Lewandowski". Materijal posvećen kapitenu poljske reprezentacije bio je veliki događaj za sve ljude povezane sa sportom.

U Poljsku su tim povodom došli mnogi poznati ljudi. Jedan od njih bio je i agent fudbalera, Pini Zahavi. 

Izraelac je dao intervju za portal Meczyki.pl i u njemu govorio o posljednjem transferu svog igrača, Roberta Lewandowskog.

Agent je lijepim riječima opisao Lewandowskog te ukratko predstavio pozadinu njegovog prelaska u Barcelonu.

"Robert je bio moj idealni fudbaler prije mnogo godina. On je pametan, nevjerojatan igrač. Za mene najbolji napadač u historiji. Provodimo puno vremena zajedno. Posvetili smo se uglavnom tome da pobjegnemo od Bayerna", rekao je Zahavi.

Oglasi

Saga o transferu Roberta Lewandowskog prošle je godine bila glavna tema medija. Poljak je vršio pritisak na Bayernove čelnike da ga puste u Barcelonu. Prvi ljudi njemačkog kluba na kraju su popustili i napadač se preselio u Španiju.

Predsjednik Barcelone Joan Laporta, koji je bio na premijeri filma, otkrio je da je Zahavi imao veliku ulogu u transferu.

"Ovaj transfer dugujemo njegovom agentu Piniju Zahaviju i njegovoj supruzi, koja je, čini mi se, također bila za prelazak u Barcelonu", rekao je u intervjuu za portal Matchyki.pl.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Lewandowski je najbolji strijelac Barcelone ove sezone. Postigao je 25 golova u 33 utakmice.

Ipak, Poljak je u posljednje vrijeme doživio pad forme. Nije uspio zabiti u pet posljednjih mečeva, što je njegov najduži niz bez golova u gotovo pet godina.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
Uvalio ga on Barci, a Lewa sad može samo padati sa formom, nikad ne može ni dostići formu iz Bayerna, a da ne govorimo da bude bolji...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi