Nevjerovatna priča: Barišićev otac je šef mafijaškog klana, osjetio je to Mamić, Dalić ima pritisak

Pišu engleski mediji

Nevjerovatna priča: Barišićev otac je šef mafijaškog klana, osjetio je to Mamić, Dalić ima pritisak

S. Mlaćo

Član Glasgow Rangersa i reprezentacije Hrvatske Borna Barišić nije upisao minutažu na Svjetskom prvenstvu, a engleski mediji donose itekako zanimljivu priču. Navode da je njegov otac iz kriminalnog miljea te da je selektor Hrvatske, inače rođeni Livnjak Zlatko Dalić itekako pod pritiskom.

Hrvatska će danas odmjeriti snage sa Japanom od 16 sati, a prve minute na Svjetskom prvenstvu mogao bi upisati iskusni Borna Barišić.

Barišić će zamijeniti Bornu Sosu koji se poslije meča sa Belgijom požalio na iscrpljenost, te neće moći pomoći svojim kolegama.

Englesky Daily Star je odmah objavio zanimljivu priču o Stipi Barišiću, ocu Borne Barišića, kojeg su nazvali zastrašujućim mafijašem.

Navodi se da bi Dalić mogao imati i blagi pritisak što u prvom timu nema Barišića, jer je njegov otac jedan od glavnih šefova mafijaškog klana iz Čepina.

"Stipe Barišić brine za karijeru svog sina kao što bi svaki otac, ali to je loša vijest za trenere i predsjednika kluba u kojem će Barišić igrati. To je najbolje na svojoj koži osjetio Zdravko Mamić koji je 2017. godine stopirao njegov transfer iz Dinama“, piše Daily Star.

Oglasi

Na Mamića su nepoznate osobe kasnije pucale u našoj zemlji, a sve se povezuje sa potezom Maminja da ne dozvoli transfer Barišića.

“Nije tip kojem se treba zamjeriti“, stoji na kraju teksta Daily Stara.

Barišić trenutno nosi dres Glasgow Rangersa, a ponikao je u Osijeku. Okušao se i u Lokomotivi, te Dinamu. Za reprezentaciju Hrvatske upisao je 28 nastupa uz jedan pogodak.

Da li će danas upisati 29. nastup, biće poznato ubrzo.

Zlatko Dalić naravno nije otkrivao sastav, a pred meč sa Japancima je kazao.

Oglasi

“Poštujemo suparnika koji je pobijedio svjetske prvake Španjolsku i Njemačku, nakon što je gubio u prvom dijelu, pokazao je svoj mentalitet i karakter, svoju kvalitetu. Japan se želi dokazati, ponajbolji su u presingu i tranziciji, iako nemaju posjed lopte.

Protunapade završavaju s petoricom igrača, a Španjolska i Njemačka kažnjeni su za svoja opuštanja, moramo odmah po izgubljenoj lopti vratiti posjed ili napraviti prekid. Svojim igračima poručujem da nikoga ne smijemo podcijeniti, njihovo je pravo da krenu kao samuraji, a mi se nećemo ništa lošije postaviti želimo li proći dalje.

Moramo odigrati svoju utakmicu, dati najbolje od sebe, a onda će teren pokazati ko je bolji".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ni Japanci danas neće biti kompletni, pošto zbog žutih kartona neće igrati Ko Itakura, defanzivac iz Borussije Moenchengladbach koji je igrao do sada sve tri utakmice Mundijala po 90 minuta, ali je dobijao kartone protiv Kostarike i Španije, zbog čega danas neće biti u timu.

Hrvatska bi u slučaju prolaza u četvrtfinalu igrala sa Brazilom, osim ako Južna Koreja ne priredi neku senzaciju protiv Brazila od 21:00.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi