"Hrvatska je za Japan lagan protivnik"

Jasno je šta je htio da kaže pred današnji meč osmine finala

"Hrvatska je za Japan lagan protivnik"

Samir Mlaćo
Hrvatska je po mnogo čemu favorit protiv Japana u meču koji se danas od 16 sati igra na Svjetskom prvenstvu, no nisu baš svi istog mišljenja.

Japanci vjeruju u sebe, puni samopouzdanja ulazi u današnji meč, a nekadašnji član ove selekcije Masahiro Fukuda dodatno je podgrijao atmosferu.

Vjeruje da Japan može slaviti i danas.

"Hrvatska je za Japan lagan protivnik. U ovoj situaciji, Japan je u zamahu, a uvijek je lakše igrati protiv selekcije koja je na tabeli ispred vas. Japan igra bolje u takvoj situaciji“, rekao je Fukuda.

Japanci se nikada nisu uspjeli probiti u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, danas se nadaju tome.

Ističu da je i Hrvatska pokazala određene slabosti, no da je dvije pobjede Japana nad Španijom i Njemačkom dokaz da ova selekcija ima kvalitet.

Oglasi

Hrvatska nije blistava ekipa. Primila je jedan gol na turniru, imaju čvrstu odbranu, ali i mi imamo šansi“, rekao je Fukuda koji je za Japan upisao 45 nastupa. Dodao je devet pogodaka.

Hrvatska će danas biti oslabljena neigranjem Borne Sose, dok i Japanci imaju jedan problem.

Vatreni se nadaju prolazu dalje, a sasvim je jasno da će biti određenih promjena u timu Zlatka Dalića.

Neće u timu biti na lijevom beku Borne Sose, dok će šansu dobiti Borna Barišić.

Dilema Dalić ima i u napadu. Umjesto Marka Livaje šansu će vjerovatno dobiti Bruno Petković.

Oglasi

Livaja je počeo dva meča, no čini se da će sada na klupu, ali Dalić će odluku donijeti uoči samog meča.

Ni Japanci neće biti kompletni, pošto zbog žutih kartona neće igrati Ko Itakura, defanzivac iz Borussije Moenchengladbach koji je igrao do sada sve tri utakmice Mundijala po 90 minuta, ali je dobijao kartone protiv Kostarike i Španije, zbog čega danas nema.

Hrvatska bi u slučaju prolaza u četvrtfinalu igrala sa Brazilom, osim ako Južna Koreja ne priredi neku senzaciju.

Dalić je na press konferenciji prije meča iskazao poštovanje rivalu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

“Poštujemo suparnika koji je pobijedio svjetske prvake Španjolsku i Njemačku, nakon što je gubio u prvom dijelu, pokazao je svoj mentalitet i karakter, svoju kvalitetu. Japan se želi dokazati, ponajbolji su u presingu i tranziciji, iako nemaju posjed lopte.

 Protunapade završavaju s petoricom igrača, a Španjolska i Njemačka kažnjeni su za svoja opuštanja, moramo odmah po izgubljenoj lopti vratiti posjed ili napraviti prekid. Svojim igračima poručujem da nikoga ne smijemo podcijeniti, njihovo je pravo da krenu kao samuraji, a mi se nećemo ništa lošije postaviti želimo li proći dalje. Moramo odigrati svoju utakmicu, dati najbolje od sebe, a onda će teren pokazati ko je bolji".

Top Komentari

denimen9
Utrpat će im Livaja jedno 3 4 gola.
0 6
Sretno Japanu.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi