Primorac: Kad sam mogao trenirati Zidanea, mogu i Caktaša

Novi trener Hajduka

Primorac: Kad sam mogao trenirati Zidanea, mogu i Caktaša

E. Škorić

Boro Primorac održao je prvu press konferenciju kao novi trener Hajduka.

Hajduk u subotu od 17.05 sati na Poljudu igra meč 11. kola Prve HNL protiv Osijeka, koji ima šest uzastopnih pobjeda.

Hajduk je u nizu od dva uzastopna poraza, zbog čega je otkazana saradnja Hariju Vukasu, a umjesto njega je stigao šef Hajdukove akademije Boro Primorac, koji je svojevremeno radio sa Arseneom Wengerom u Arsenalu.

"Ja sam došao u Hajduk stvoriti prave igrače i dobre trenere kroz akademiju. Ne bih želio da za tri godine dolaze treneri sa strane. Mi možemo napraviti dobre igrače i školovati naše, domaće trenere. Ja imam dobre igrače, ali su još mladi. Tu su Bradarić i Škaričić kojima treba još jedna godina i želja mi je njih promovirati u ovom periodu", rekao je Primorac, nastavivši:

"Došlo je do situacije u kojoj smo izgubili dosta utakmica, a ja sam cijelo to vrijeme gledao momčad kod Tudora i Harija. Poznajem ekipu i mislim da mogu popraviti neke stvari brže nego drugi. Želja mi je da Hajduk počne bolje igrati i da pobjeđuje."

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Tvrdi da, ako je već mogao da trenira Zidanea, može i sad Caktaša.

"Kao prvog trenera Hajduka se nisam mogao zamisliti, ali bio sam prvi trener, Ako sam mogao trenirati Zidanea i Burruchagu, mogu i Caktaša. Kada sam igrao, razmišljao sam samo kako dobiti sljedćeu utakmicu, izaći kasnije na večeru i onda gledati Jugoplastiku koja danas slavi 75. rođendan. Čestitam im na tome".

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

emo1
Moj Boro o koje ti 3god pričaš ležiš i ti brzo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi