Borovac: Protiv Jedinstva idemo na tri boda, nemamo prostora za kalkukacije

Šef struke Čapljine za SportSport.ba

Borovac: Protiv Jedinstva idemo na tri boda, nemamo prostora za kalkukacije

S. Mlaćo

Čapljina je porazom otvorila novu sezonu Prve lige Federacije BiH.

Čapljinci su pred svojim navijačima poraženi od Veleža, te su sada pod imperativom osvajanja bodova protiv bihaćkog Jedinstva.

Svjesni su u Čapljini da neće biti nimalo lako, ali kalkulisati kažu da neće.

"Protiv Veleža je bila dobra utakmica, to se mora priznati. Otišla je na njhovu stranu, a rezultat je na kraju bio prilično visok. Mi smo imali bolje prilike, stigla je kazna i kasnije se nismo uspjeli vratiti", komentariše šef struke Čapljine Damir Borovac za SportSport.ba susret prošlog kola.

"Sada nam dolazi Jedinstvo i mi njih cijenimo. Pojačali su se, ali mi kući tražimo pobjedu. Nemamo prostora za kalkulacije, sigurno će biti teško, ali mi imamo ekipu koja može igrati protiv svakog. Cilj nam je da osiguramo opstanak na vrijeme, a to znaći da budemo među 5-6 prvoplasirani ekipa".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Dobro poznaje stanje u Prvoj ligi, a nije imao puno dilema o tome koga voditi kao favorita za titulu prvaka.

"Dvadeset godina iskustva, dobro poznajem sve. Velež i Olimpik su glavni favoriti za to prvo mjesto, tu nema dilema. Ljudi najviše ulažu i u ovoj ligi su ispred svih ostalih ekipa", dodao je Borovac na kraju razgovora.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi