Nevjerovatan poraz Bayerna u Monchengladbachu
Foto - EPA

Vodili 0:2 i izgubili

Nevjerovatan poraz Bayerna u Monchengladbachu

M. Šljivak

Minhenski Bayern poražen je u derbiju 15. kola Bundeslige na gostovanju kod Borussije u Monchengladbachu rezultatom 3:2.

Sve je odlično počelo po aktuelnog njemačkog prvaka i nakon nepunih pola sata imali su dva gola prednosti.

U vodstvo ih je doveo Robert Lewandowski u 20. minuti. Dosuđen je penal za goste, a Lewa je siguran za prednost od 0:1.

Samo šest minuta kasnije Bayern je udvostručio prednost. Prekrasan gol zabija Leon Goretzka za 0:2.

A zatim je Bayern stao što Borussia koristi i sa dva gola Jonasa Hofmanna dolazi do izjednačenja. Prvo je ovaj fudbaler zabio u 36. minuti na asistenciju Stindla za 1:2, a zatim je isti duo kreirao akciju za 2:2 u 45. minuti meča.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a Borussia nakon četiri minute igre u nastavku koristi prvu šansu. Neuhaus fenomenalno pogađa za 3:2.

Bayern je očekivano potom preuzeo kontrolu igre. Ipak, do kraja meča domaći tim odlično igra u defanzivi i na kraju uspjeva sačuvati prednost i doći do pobjede od 3:2.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 15. kolo:

Borussia - Bayern 3:2

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bavarac88
Costa moze u Bayernovih amatera igrat,toliko je pokazao.Alaba vec u drugom klubu igru.U svojoj povijesti goreg stopera od Sulea Bayern nije upamtio.A nebi bilo to to da se nesto protiv Bayerna ne uradi.Drugi gol prekrsaj nad Kimichom i go zabise.Bravo sudija pleme ti ebem !!!
7 13
AmarSahi
Nije Bayern M. za šalu, taj isti tim je Shaktar razbio, izjednačeno odigrao sa Realom, City da ih se pazi, nisu oni lagani za igranje.
9 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi