Borussia cilja Fatija
Foto - EPA

Talentovani fudbaler meta tima iz Dortmunda

Borussia cilja Fatija

Midhat Šljivak

Ansu Fati je ove sezone zaista sjajan u dresu Barcelone.

Talentovani 17-godišnji fudbaler maksimalno je iskoristio pruženu šansu i zabio je pet pogodaka u 24 nastupa u prvoj profesionalnoj sezoni.

Međutim, katalonski Sport tvrdi da bi Fati naredne sezone mogao promijeniti sredinu. Već dugo se o tome govori i talentovani fudbaler bi karijeru mogao nastaviti u Njemačkoj..

Za njegove usluge zainteresovana je ekipa Borussije iz Dortmunda. Sport navodi kako njemački velikan vidi Fatija kao idealnu zamjenu za Jadona Sancha koji je na pragu odlaska iz kluba.

Interes za engleskog fudbalera je ogroman. Povezuje se s engleskim velikanima i tim iz Dortmunda neće odbiti ogromne ponude koje dođu tokom ljeta za njega.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dobijenim novcem pokušat će da angažuju talentovanog Fatija, a postoji velika mogućnost i da ovaj fudbaler dođe na posudbu. Borussia je idealna sredina za mladog igrača i sigurno da bi Fati mogao imati izuzetan razvoj u ovom klubu.

Ugovor 17-godišnjeg napadača s Barcelonom veže do ljeta 2022. godine, a njegova odštetna klauzula iznosi 170 miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi