Borussia dogovorila transfer Christiana Pulišića
Interesantno je svakako da je Pulišić kao sedmogodišnji dječak živio jednu godinu u Engleskoj, ali se porodica ubrzo odlučila vratiti u SAD (Foto: EPA)

Talentovani fudbaler seli u Premiership

Borussia dogovorila transfer Christiana Pulišića

M. Šljivak

Američki fudbaler Christian Pulišić (20) vjerovatno će napustiti Borussiju iz Dortmunda u ljetnom prelaznom roku.

Sjajni mladi ofanzivac će, prema pisanju engleskih medija, postati novi član Chelseaja sa kojim je dogovoren transfer.

Pulišić je ugovorom sa timom iz Dortmunda vezan do 2020. godine. Ipak, Borussia je odlučila da ga proda već narednog ljeta, a od mnogobrojnih interesanata pobijedio je Chelsea.

Tako će ovaj 20-godišnji fudbaler od narednog ljeta zaigrati na Stamford Bridgeu gdje će imati šansu da se dokaže u jednoj od najjačih liga svijeta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pulišić je član Borussije postao 2015. godine, a u 109 odigranih utakmica postigao je 15 golova. Ove sezone je postigao tri gola u 12 nastupa.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi