Edin Terzić više nije trener Borussije Dortmund!
FOTO: EPA

Kao grom iz vedra neba

Edin Terzić više nije trener Borussije Dortmund! · Zvanično

Esmer Oštraković

Uprava Borussije Dortmund morat će krenuti u potragu za novim trenerom jer je Edin Terzić danas razriješen dužnosti u klubu.

Nakon što je sinoć ponudio ostavku na mjesto menadžera u Borussiji Dortmund, danas je održan sastanak na kojem je osim trenera bila i uprava kluba.

Urađena je analiza na kojoj je zaključeno da je najbolja odluka da se njegova ostavka prihvati i tako Edin Terzić više nije trener tima iz Dortmunda.

Osvojio je Terzić DFB Kup sa Borussijom 2021. godine, završio je drugi u ligi 2023. godine, a oe sezone je bio u finali Lige prvaka.

Nakon što je sezona završena, Terzić je tražio sastanak sa upravom, te da njegov ugovor bude raskinut, a uprava kluba mu je na kraju udovoljila.

Oglasi

Nakon što je sve postalo zvanično Terzić je poslao poruku navijačima.

"Dragi navijači Borussije, iako me boli trenutno moram vas informisati da danas napuštam ovaj klub.

Bila je velika čast voditi ovaj fantistični klub do titule u Kupu i do finala Lige prvaka. Nakon finala na Wembleyju tražio sam od uprave sastanak jer nakon deset godina u BVB-u osjetim da treba restart i da to treba raditi neko drugi.

[twitter]https://twitter.com/lnstantFoot/status/1801209756977095128[/twitter]

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Svi koji me znaju, znaju i to da sam imao razne borbe sa samim sobom zbog ove odluke u toku posljednjih nekoliko sedmica.

Iako smo imali diskusije moja osjećanja se nisu promijenila. Uvijek Borussiji Dortmund želim sve najbolje i ovo nije zbogom, nego vidimo se kasnije", rekao je Terzić.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoZrinjski
Polijevali im dronovima travnjak kiselinom, pa se naljutio i ode u Manchester
0 4
Convict
Uvijek su Švabe imale kompleks od Jugovica po Njemacke im izgradimo i opet nevaljas zato ih i kradem godinama Heill Jugo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi