Mediji iz Engleske tvrde - Edin Terzić ovog ljeta preuzima Manchester United!
FOTO: EPA

Nakon sjajnog posla odrađenog u Borussiji Dortmund

Mediji iz Engleske tvrde - Edin Terzić ovog ljeta preuzima Manchester United!

Esmer Oštraković

Još uvijek je sudbina Erika ten Haga upitna kada je riječ o Manchester Unitedu i čeka se konačna odluka kluba oko toga hoće li ovaj čovjek ostati trener tima sa Old Trafforda.

Kako tvrde mediji iz Engleske samo je pitanje trenutka ovog ljeta kada će Ten Hag dobiti otkaz iako je na kraju uspio sezonu završiti sa trofejem jer je osvojio FA kup.

Nisu igrači Manchester Uniteda imali sezonu kakva se očekivala od njih, te su na kraju u ligi bili tek na osmom mjestu, što je rekordno nisko za ovaj klub.

Osim toga eliminisani su iz Lige prvaka i to u grupnoj fazi i sigurno da je iza njih sezona za zaborav i da mnoge stvari žele da promjene prije nego što krene naredna sezona.

Novi suvlasnik Manchester Uniteda Sir Jim Ratcliffe, kako tvrde mediji iz Engleske, donio je odluku o budućnosti Ten Haga, a to će navodno biti uručenje otkaza.

Oglasi

Kako pronose brojni mediji iz Engleske, ali i iz Njemačke, veoma blizu preuzimanja Manchester Uniteda je trenutni trener Borussije Dortmund, Edin Terzić.

Odveo je Terzić ove sezone Borussiju Dortmund do finala Lige prvaka u kojem su poraženi od Real Madrida, te je privukao pažnju Manchester Uniteda, ali i Leicester Cityja.

On je trener Dortmunda postao 2020. godine nakon što je sa klupe ovog tima otišao Lucien Favre.

Prije posla u ovom timu radio je kao asistent Slavenu Biliću u Bešiktašu i West Hamu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Još nekoliko imena se spominjalo kao potencijalni nasljednici Ten Haga, ali Englezi tvrde da je sada Terzić najbliže klupi tima sa Old Trafforda.

Sigurno je da bi za Terzića preuzimanje Manchester Unitead bio ogroman korak naprijed u karijeri iako se ovaj tim nalazi u jako lošem periodu posebno kada je riječ o rezultatima koje ostvaruju.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi