Potpuni haos u Borussiji između Terzića i legende kluba: "Za jednog od njih ovo je kraj"
Nimalo lijepe stvari u Dortmundu (Foto: EPA)

Sukob pred finale Lige prvaka

Potpuni haos u Borussiji između Terzića i legende kluba: "Za jednog od njih ovo je kraj"

Midhat Šljivak

Edin Terzić odveo je Borussiju iz Dortmunda do finala Lige prvaka gdje je njemački tim poražen od Real Madrida (2:0). Pred ovaj meč 41-godišnji trener imao je žestok sukob sa Matsom Hummelsom koji odavno 'ne miriše' sjajnog stručnjaka.

Edin Terzić imao je tokom sezone ogromnih problema unutar tima. Trener Borussije iz Dortmunda morao je smirivati svlačionicu u kojoj je bilo dosta nezadovoljnih fudbalera, a neki od njih su direktno radili protiv Terzića.

Među onima koji su bili protiv Terzića i koji su usred sezone od rukovodstva kluba tražili smjenu su Mats Hummels, Marco Reus, Nico Schlotterbeck, Julian Brandt i Niclas Fullkrug. Hummels je bio najžešći.

Svi su oni u internim razgovorima tražili odlazak Terzića s klupe, a sve je eksplodiralo u samom finišu sezone, odnosno pred finale Lige prvaka kada je došlo do žestokog sukoba između Hummelsa i Terzića.

Navodi se kako je sukob bio žestok da je moralo reagovati i rukovodstvo kluba.

"Neposredno pred finale Lige prvaka protiv Real Madrida bilo je nekoliko sukoba između Matsa Hummelsa i Edina Terzića. Sukob je bio tako žestok da je klub razgovarao o kaznama".

Oglasi

"Zbog zajedničkog cilja pred finale Terzić i Hummels su natjerani da sklope primirje. Razlog za sve je intervju kojeg je neposredno pred finale dao fudbaler Borussije. Terzić je čuo dijelove koji nisu izašli u javnost i u kojima je žestoko kritikovao trenera."

"To je bio konačan kraj saradnje između dvije strane. Klub će uskoro napraviti kompletnu analizu i za jednog od njih će ovo biti kraj u klubu", navodi Bild.

Edin Terzić još uvijek nije dobio povjerenje za novi ugovor. U slučaju da ostane ovog ljeta, klub će sačekati kraj godine kako bi odlučio hoće li mu ponuditi nastavak saradnje.

Rukovodstvo Borussije želi vidjeti hoće li ekipa napredovati u prvenstvu. Nisu zadovoljni izdanjima u prethodnim sezonama, pa posao 41-godišnjaku još nije siguran.

Oglasi

Ipak, zahvaljujući rezultatima Terzić je veoma atraktivan za brojne klubove i za njega neće biti zime.

S druge strane Mats Hummels je u dva mandata u dresu tima iz Dortmunda odigrao 507 utakmica. Ugovor mu je istekao i ne zna se hoće li uopšte nastaviti karijeru.

Ako Terzić ostane na klupi Borussije, Hummelsa sasvim sigurno neće biti u ekipi naredne sezone. Od pobunjenika otišao je i Marco Reus, a trener tima iz Dortmunda sprema se odreći i usluga ostalih fudbalera koji su bili protiv njega.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Konačni potez je naravno u rukama rukovodstva Borussije. Oni će u narednim danima donijeti konačnu odluku i vidjet ćemo za kakvu opciju će se odlučiti.

Terzić je napravio sjajne stvari za tim. Nedostaju tu trofeji, ali rezultati nisu nikako loši za ovog 41-godišnjaka.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

struja
Logicno da i on ode kao Reus.Jedan pred penziju drugi tek u usponu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi