Borussia Dortmund promijenila ime i grb!

Stiglo i objašnjenje

Borussia Dortmund promijenila ime i grb!

A. Čaušević

Borussija Dortmund je jedan od najpopularnijih njemačkih klubova prepoznatljiv po izuzetno lojalnim navijačima. 

Borussija Dortmund je odlučila da promijeni klupski naziv i grb, ali samo na kratki period kako bi ukazala na ozbiljne probleme što su navijači podržali.

Novi naziv Russi Drtmund, dok je prepoznatljivi simbol sa grba BVB 09 sada zapravo V9. Do promjene je došlo već na društvenim mrežama.

Sva slova A, B i broj 0 su eliminisani iz naziva i grba, a u njemačkom klubu su imali i valjan razlog da to urade.

Naime, u Borussiji su odlučili da ukažu koliko je važno donirati krv na svjetki Dan doniranja krvi, koji se obilježava danas, 14. juna.

Oglasi

"Za nas su to samo slova, ali za neke su A, B i 0 vitalni za život. Donirajte krv, spasite živote", poručili su iz Borussije.

Inače, u svijetu je sve manje krvnih rezervi, pa su Borussiji odlučili da ukažu na taj problem i pozovu sve da doniraju krv.

Borussija Dortmund je prošlu sezonu uspjela završiti među četiri najbolja tima Bundeslige te tako s Edinom Terzićem na klupi izboriti plasman u Ligu prvaka. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za novog trenera u predstojećoj sezoni imenovan je Marco Rose, dok će Terzić bez obzira na ponude ostalih klubova, prije svih Eintrachta i Wolfsburga, ostati u Borussiji. 

Sigurno je i da navijači Žutocrnih s nestrpljenjem čekaju novu sezonu jer će vjerovatno imati priliku da utakmice prate uživo s tribina Signal Iduna Parka gdje nisu bili u proteklih 15-ak mjeseci.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gallardo.la
Borussia Dortmund, _ _ russia D_rtmund B O O
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi