Sudija je svirao kraj u Dortmundu, a onda scena za pamćenje: Samo je legao na teren...
FOTO: EPA

Velika noć na igrače i navijače Borussije

Sudija je svirao kraj u Dortmundu, a onda scena za pamćenje: Samo je legao na teren...

Haris Zilić

Borussia Dortmund izborila je plasman u polufinale Lige prvaka savladavši večeras Atletico Madrid sa 4:2 i tako je sa ukupnih 5:4 prošla dalje, iako je dva puta bila u zaostatku prije i za vrijeme utakmice.

Jedan od junaka večerašnje utakmice bio je i 22-godišnji Ian Maatsen koji je postigao pogodak u 39. minuti za 2:0 u tom trenutku.

Po završetku meča Maatsena su savladale emocije, a fotografija je postala odmah viralna na društvenim mrežama.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, pomenuti fudbaler se samo srušio na zemlju, legao i zaplakao od sreće.

Ova reakcija Maatsena dovoljno govori koliko Borussiji znači plasman u polufinale Lige prvaka, a rijetki su ih vidjeli u ovoj fazi.

Oglasi

Malo sreća u žrijebu, malo dobra igra, malo sreća na terenu, taktičke odluke i na kraju zaslužen slavljenički miks.

Borussiju u polufinalu očekuje dvomeč sa PSG-om koji je eliminisao Barcelonu i nema dileme da nas i tu očekuje odličan dvomeč i borba za veliko finale na Wembleyu.

Plasman u polufinale Lige prvaka je sigurno i oprao gorak okus navijačima Borussije obzirom da tanku sezonu u Bundesligi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Odavno je Borussija izgubila korak za Bayernom i novim prvakom ekipom Bayera iz Leverkusena, ali plasman u završnicu Lige prvaka je sigurno prekrio nezadovoljstvo među navijačima.

Do kraja sezone Borussiu očekuje grčevita borba sa RB Lepzigom za TOP 4 u Bundesligi i plasman u narednu sezonu Lige prvaka, a to bi mogli ostvariti i u slučaju osvajanja Lige prvaka, onda bi branili titulu bez bozira na poziciju u prvenstvu. Do kraja Bundeslige ostalo je još pet kola.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SactownCali
A mogu I peri u ligu sampiona bez da osvoje, ako sutra ispadne Real Madrid, prodje Bayern I Bayer 04, ispadnu West Ham I Liverpool, onda su Njemci sa 3 kluba kao I Italine 1 I 2 na ranglisti ove seozoni I imali bi 5 klubova
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi