Neviđen problem u Dortmundu pred meč godine: Novinari bježali po terenu, reagovali i vatrogasci

Pčele "prisvojile" reflektor

Neviđen problem u Dortmundu pred meč godine: Novinari bježali po terenu, reagovali i vatrogasci

Endin Čaušević

Borussia Dortmund igra danas na svom terenu utakmicu godine protiv Mainza jer u slučaju pobjede ovaj tim će sigurno postati prvak. Ulice Dortmunda od ranih jutarnjih sati su pune, a navijači su čak dva sata prije početka utakmice već stigli na stadion. No, desio se neočekivan problem i to ekipi Sky Sporta zbog čega su reagovali i vatrogasci.

Dortmund je u prošlom kolu iskoristio kiks Bayerna koji je poražen na svom terenu od Leipziga, te je pobjedom protiv Augsburga preuzeo lidersku poziciju na tabeli Bundeslige kolo prije kraja sezone.

Zadnje kolo igra se danas, a svi mečevi su na rasporedu od 15:30 sati. Naravno, u centru pažnje će biti okršaj u Dortmundu, ali i meč u Kolnu gdje gostuje minhenski Bayern i nada se kiksu svog rivala.

Ulice Dortmunda od ranog jutra pune su navijača ovog tima koji nestrpljivo čekaju meč i sigurni su da će Borussia danas preuzeti tron u Njemačkoj i osvojiti titulu prvaka.

Navijači Dortmunda su čak dva sata prije početka utakmice stigli na stadion, a tribine Signal Iduna Parka već su ispunjene do posljednjeg mjesta.

Međutim, u centru pažnje našla se ekipa Sky Sporta koja s terena najavljuje današnju utakmicu. Shvatili su da imaju veliki problem zbog čega su morali pozvati vatrogasce koji su na svu sreću već bili na stadionu.

Oglasi

Naime, na reflektoru ove televizije pojavio se roj pčela koje su čak počele "proganjati" i voditelje Sky Sporta koji su bježali od njih, a na kraju su sve prijavili vatrogascima.

Vatrogasci su brzo reagovali i pritekli u pomoć, te su iznijeli sporni reflektor, a na svu sreću problem s pčelama je na taj način riješen.

Šta se dešavalo na Signal Iduna Parku možete pogledati OVDJE.

Također, poznati su i sastavi Dortmunda i Augsburga, a do početka utakmice ostalo je još manje od deset minuta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dortmund: Kobel, Wolf, Sule, Hummels, Ryerson, Can, Guerreiro, Brandt, Malen, Adeyemi, Haller.

Mainz: Dahmen, Fernandes, Bell, Hanche-Olsen, Martin, Caci, Kohr, Barreiro, Stach, Lee, Onsiwo.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti