Od raka do prvaka, suprugu "slomile" emocije pred meč života: "Djeca ni znala nisu šta se dešava"

Haller je pravi pobjednik ove sezone ma kako završio meč u Dortmundu

Od raka do prvaka, suprugu "slomile" emocije pred meč života: "Djeca ni znala nisu šta se dešava"

Endin Čaušević

Sebastian Haller je početkom jula prošle godine ostvario transfer vrijedan 30 miliona eura iz Ajaxa u Borussiju Dortmund nakon sezone iz snova, ali ni slutio da će mu se život samo nekoliko sedmica nakon toga pretvoriti u pakao. Dijagnosticiran mu je rak, uspio se oporaviti i kao pravi ratnik vratiti na teren, a sada je pred osvajanjem titule prvaka Njemačke.

Ovaj 28-godišnjak prošle sezone briljirao je u dresu Ajaxa čime je na sebe skrenuo pažnju mnogih klubova, no Dortmund je bio najkonkretniji u pregovorima zbog čega je ona kraju izabrao dolazak u njemački klub.

Haller je u Dortmund stigao kao zamjena za Erlinga Haalanda, ali samo nekoliko sedmica kasnije život mu se pretvorio u pakao.

Tokom predsezone na jednom od treninga mu je pozlilo i nije se osjećao dobro, a detaljni pregledi su potvrdili da ima rak testisa. Haller je išao mjesecima na hemoterapiju i na svu sreću operacija nakon toga je uspjela.

BVB: Sebastian Kehl gibt Update zum Zustand von Sébastien Haller

Haller se početkom godine vratio na teren i kao pravi ratnik ni u jednom trenutku nije odustao od fudbala. Sada se nalazi pred osvajanjem titule prvaka Njemačke jer Dortmund danas u posljednjem kolu dočekuje Mainz i u slučaju pobjede sigurno će osvojiti taj trofej.

Oglasi

Pred utakmicu sezone u Dortmundu za njemačke medije govorila je i Hallerova supruga Priscilla koja je objasnila kroz kakav pakao su prošli kada su saznali od čega ovaj napadač boluje, ali i potvrdila da je on bio optimista od starta i da duhom nikada nije klonuo.

Priscilla je bila ta koja se morala brinuti za supruga, ali i za njihovo troje djece i jasno je koliko je i njoj bilo teško svih tih mjeseci. No, danas su oni najponosniji i najsretniji jer su pobijedili opaku bolest, a fudbal bi ih mogao "nagraditi" na najljepši način - osvajanjem trofeja.

"Kada smo saznali da ima rak testisa počela je noćna mora iz koje sam mislila da se nikada nećemo izvući. Šokirali smo se jer je on čovjek koji pazi na sebe, hrani se i živi zdravo, trenira i u sportu je cijeli život. Nikada ne biste ni zamislili da se to može desiti takvoj osobi", rekla je Priscilla Haller i nastavila.

"Bili smo samo sretni što djeca nisu dovoljno odrasla da shvate šta se dešavalo. Trudili smo se da oni budu sretni i ne osjete sav daj pakao koji nas je zahvatio preko noći. Bili su sretni što je on stalno kući, ali ni slutili nisu šta se zapravo dešava".

Oglasi

Opis nije dostupan.

"Prošlo je skoro godinu dana, najteža godina u našim životima bez ikakve dileme, ali također i najbolja. Sebastian se uspio vratiti fudbalu u januaru, a sada s ovim klubom može postati prvak. Sve to stalo je u manje od godinu dana, eto kakav je život i zaista nikada ne znate šta vas sutra čeka".

Sebastien Haller Wife; Meet Priscilla Haller

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Haller je debi za Dortmund u zvaničnoj utakmici upisao u januaru protiv Augsburga, a uspio je u dosadašnjem dijelu sezone odigrati 17 mečeva, zabiti devet golova i upisati pet asistencija što je sigurno za svaku pohvalu.

Očekuje se da će danas početi od prve minute protiv Mainza, a ukoliko on bude čovjek koji će danas svojim golovima donijeti Dortmundu titulu onda zaista imamo najljepšu fudbalsku priču koju smo vidjeli u prethodnim godinama.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Usrao sve
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi