Nerealne scene iz Dortmunda pred utakmicu sezone

Navijači spremni za spektakl

Nerealne scene iz Dortmunda pred utakmicu sezone

Midhat Šljivak

Borussia Dortmund u 34. kolu Bundeslige na svom Singal Iduna Parku dočekuje Mainz i pobjedom će njemački velikan osvojiti deveti naslov prvaka Njemačke. U Dortmundu je već sve spremno za istinski spektakl i čuveni stadion će biti pun.

Borussia iz Dortmunda nalazi se na korak od devete titule njemačkog prvaka. Pobjeda protiv Mainza u 34. kolu Bundeslige donosi im trofej, ali i bilo koji drugi rezultat ako Bayern ne pobijedi u Kolnu.

U Dortmundu je već sve spremno za veliko slavlje. Signal Iduna Park će biti ispunjen do posljednjeg mjesta, a nema dileme i da će slavni 'žuti zid' ponovo prirediti čudesne trenutke.

Pred ovaj meč grad je obojen u žuto-crnu boju. Ogroman broj navijača zajedno je krenuo prema stadionu i od 15:30 ih čeka istinski spektakl.

Posljednji trofej prvaka Njemačke Borussija je osvojila prije 11 godina. U sezoni 2011/2012 završili su upravo ispred Bayerna i to s uvjerljivih osam bodova prednosti.

Oglasi

Sada je situacija nešto drugačije. Borussiji je potrebna pobjeda za siguran trofej ili kiks Bayerna na gostovanju protiv Kolna.

Desetogodišnja dominacija Bayerna njemačkom Bundesligom danas bi tako mogla biti prekinuta. Bavarci realno gledajući nisu ni zaslužili trofej ove sezone jer su igrali u većini sezone dosta slabo, a s druge strane BvB po mnogima pod vodstvom Edina Terzića igra najljepši fudbal.

Utakmice posljednjeg 34. kola njemačke Bundeslige počinju od 15:30 i posljednje kolo će pored titule prvaka Njemačke odlučiti o još dosta bitnih stvari u ukupnom poretku.

Za plasman na četvrto mjesto i Ligu prvaka bore se Union Berlin i Freiburg. Berlinski tim ima prednost jer kući čekaju Werder, dok Freiburg gostije kod Eintrachta u Frankfurtu.

Wolfsburg i Bayer Leverkusen traže svoje mjesto u Konferencijskoj ligi i bore se za šestu poziciji, a uzbuđenja neće nedostajati ni u borbi za opstanak

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hertha je već ispala, a Bochum, Schalke i Stuttgart odlučivat će o tome ko će se timu iz Berlina pridružiti u Cvajti, a ko će igrati doigravanje za opstanak.

Nije siguran ni Augsburg koji je na 14. mjesto i lako bi se moglo desiti da novim porazom završe ispod crte.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Vjerovatno mnogi ovdje ne znaju da u gradu Dortmundu ima vise navijaca Bajerna nego Borusije.
1 0
nakopitam
Nista od pobjede. Opet ce Baja biti prvak
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi