Edin Terzić dao obećanje, spreman spektakl i poklon od preko 100.000 eura za Marca Reusa

Igra posljednji meč u dresu Dortmunda na Signal Iduna Parku

Edin Terzić dao obećanje, spreman spektakl i poklon od preko 100.000 eura za Marca Reusa

Endin Čaušević

Borussia Dortmund sutra igra na svom terenu protiv Darmstadta utakmicu zadnjeg kola Bundeslige, a u centru pažnje se nalazi Marco Reus koji će odigrati posljednji meč u dresu ovog kluba kada je prvenstvo u pitanju.

Reus je nedavno saopštio da će nakon 12 godina napustiti Borussiju Dortmund po isteku ugovora, te da neće produžiti saradnju iako su se navijači nadali da bi u žuto-crnom dresu mogao završiti karijeru.

Dortmund će sutra na svom terenu igrati protiv Darmstadta meč posljednjeg kola Bundeslige, a to će biti i oproštaj za Reusa od kluba u kojem je proveo prethodnih 12 godina.

Ovaj 34-godišnjak je u Dortmund stigao na ljeto 2012. godine iz Borussije Monchengladbach za oko 17 miliona eura, a tada je malo ko slutio da će postati ikona i legenda ovog kluba.

U prethodnih nekoliko utakmica otkako je saopštio da će napustiti klub Reus je dobio fantastične ovacije navijača Dortmunda, ali pravi spektakl sprema se tek na sutrašnjem meču protiv Darmstadta.

Njemački mediji pišu da je Edin Terzić dao obećanje da će Reus igrati sutra od prve minute kako bi dobio najbolji mogući oproštaj, te se očekuje da iz igre izađe u drugom poluvremenu kako bi dobio ovacije s tribina.

Oglasi

Također, Bild je objavio da su u Dortmundu pružili maksimum kako bi spremili što bolji oproštaj, te su odlučili da će Reus sutra dobiti poseban poklon u znak zahvalosti za sve ono što je dao za ovaj klub.

Pored buketa cvijeća i portreta koje igrači tradicionalno dobiju kada se opraštaju od kluba za Reusa je spreman i poklon koji će sigurno imati poseban značaj.

Naime, Dortmund će pokloniti sutra Reusu limitirano izdanje luksuznog sata Rolex. U pitanju je sat koji navodno košta više od 100.000 eura, a klub je isti već pripremio i Reusu će biti uručen prije početka sutrašnje utakmice.

Za Reusa će ovo biti oproštaj od Dortmundovog stadiona, ali posljednji meč će tek trebati da odigra i to će vjerovatno biti najvažnija utakmica za njegovih 12 godina otkako je u Borussiji.

Oglasi

Naime, već je poznato da će Dortmund 1. juna igrati finale Lige prvaka protiv Real Madrida, te očekuje se da i Reus dobije minutažu. Ova utakmica će se igrati na Wembleyu u Londonu s početkom u 21 sat.

No, u Dortmundu već imaju plan za Reusov povratak kada odluči da završi svoju igračku karijeru i poručili su mu da mu je mjesto ambasadora ovog kluba otvoreno i da mu je ta pozicija na raspolaganju onog dana kada se penzioniše.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Što se tiče sutrašnje utakmice protiv Darmstadta svi mečevi posljednjeg 34. kola Bundeslige igraju se u terminu od 15:30 sati.

Inače, Reus je u karijeri odigrao 427 utakmica za Dortmund i dao je 169 golova, te uz to upisao 130 asistencija. Jasno je da bi statistika bila i bolja da nije imao problema s teškim povredama koljena.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi