"Francuska me zvala i to bi sportski bila najbolja odluka, ali BiH je uvijek bila san!"

Miralem Pjanić za italijanske medije

"Francuska me zvala i to bi sportski bila najbolja odluka, ali BiH je uvijek bila san!"

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić bit će u konkurenciji za utakmicu protiv Italije koja se igra 11. juna u Torinu u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pjanić je prvobitno dobio dvije utakmice suspenzije zbog direktnog crvenog kartona protiv Grčke što je značilo da neće igrati mečeve protiv Finske i Italije. Ipak, naš Savez je uložio žalbu koja je usvojena, te je Pjaniću smanjena kazna na jedan meč suspenzije.

Veznjak Juventusa neće igrati gostujući meč protiv Finske koji je na rasporedu 8. juna, ali će tri dana kasnije biti na raspolaganju Robertu Prosinečkom za okršaj protiv Italije koja je prvi favorit u našoj grupi.

Bh. fudbaler je govorio danas za italijanske medije, te je otkrio kako je mogao nositi dres reprezentacije Francuske, ali se na kraju odlučio da nastupa za Bosnu i Hercegovinu.

"Mogao sam igrati za Francusku i ako govorimo u sportskom smislu to bi bio najbolji izbor. Kada sam imao 18 godina igrao sam za Lyon i njihov direktor me zvao. Francuska je bila zainteresovana za mene, ali sam im saopštio da me zvala i BiH malo prije toga", počeo je Pjanić, te nastavio.

"Moj san uvijek je bio da nosim dres bh. reprezentacije. To je bila najkomplikovanija odluka, ali kada sam imao 17 godina već samo odlučio šta ću uraditi. Igrao sam s BiH na Mundijalu u Brazilu 2014. godine i to je bilo prvo veliko takmičenje u historiji. Ne mogu vam ni opisati kako sam se osjećao tada".

Pjanića su novinari pitali i kako je igrati zajedno s Cristianom Ronaldom koji je prošlog ljeta iz Real Madrida prešao u Juventus.

"Igrač mora uvijek biti fokusira. Biti psihički jak je krucijalno za igrača na vrhunskom nivou. Ako pogledate Ronalda vidjećete kako je fokusiran nevjerovatno kada ide dobro ekipi, ali i loše. On je toliko jak psihički da sebe uvijek tjera naprijed", dodao je bh. igrač.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Također, na kraju se osvrnuo i na Massimiliana Allegrija koji će na kraju ove sezone napustiti Juventus.

"Allegri je uvijek bio nevjerovatan u vođenju našeg tima. Nije lako upravljati takvom grupom, ali je on to uspio i svaka mu čast na tome", zaključio je Pjanić na kraju razgovora.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Jwbo tw bih, bih vidis na rqzglednicama samo, dodjes jednom u par gkdina. Cuj bih joooj jebem ti bih kako je mrxim, pa fuj, treba svi da igraju za zwmlje dje su rodjeni al rodjitelji ih jebu u mozak, bih bih... sereme se u bih
0 22
Ante G.
Govedo
0 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi