Milioneri i Prinčevi kreću u lov na finale
FOTO: EPA

Borussia - PSG, polufinale Lige prvaka

Milioneri i Prinčevi kreću u lov na finale

Haris Zilić

Nastavljaju se polufinalne uzbuđenja u Ligi prvaka, a večeras nas očekuje drugi meč polufinala i sigurno duel koji će ponuditi uzbuđenja.

U Dortmundu će Borussia dočekati ekipu PSG-a, a možemo slobodono reći, nisu mnogi vidjeli upravo ova dva tima u samoj završnici Lige prvaka.

Borussija je do polufinala u nokaut fazi eliminisala PSV Eindhoven i Atletico Madrid, iako će neki možda reći "lagan" raspored Milioneri su sasvim zasluženo među četiri tima.

Sa druge strane PSG je prvo u osmini finala eliminisao Real Sociedad, a zatim u četvrtini finala još jednog španskog predstavnika ekipu Barcelone i to nakon poraza od 3:2 u Parizu. Prinčevi su nakon toga odigrali furiozan revanš i deklasirali Barcelonu u gostima sa 4:1 te sa ukupnih 6:4 prošli u polufinale.

Interesanto da su Borussia i PSG ove sezone igrali i u gurpnoj fazi Lige prvaka. U Dortmundu je bilo 1:1, a u Parizu je PSG slavio sa 2:0.

PSG je prethodnih sezona dosta ulagao i imali su cilj osvajanje Lige prvaka, ali uvijek su zaustavljeni u ranoj fazi nokaut faze.

Oglasi

Igrali su Parižani samo jendo finale i to 2020. godine kada su u finalu odigranom i Lisabonu poraženi od Bayerna sa 1:0.

U sezoni kada su se možda najmanje nadali, Parižani su stigli do završnice, a mnogi ih sada gledaju i kao favorite iz sjene.

Sigurno i Borussia ima svoju računicu, a posljednje finale tim iz Dortmunda igrao je 2013. godine u Londonu gdje su također poraženi od Bayerna rezultatom 2:1.

Susret počinje u 21 sati, a prvi duel Borussie i PSG večeras sudi engleski arbitar Anthony Taylor.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prvi duel polufinala Lige prvaka sinoć su odigrali Bayern Minhen i Real Madrid, a meč je završen rezultatom 2:2, tako da odluka pada u revanšu u Madridu koji je na rasporedu u srijedu 8. maja.

Revanš meč između PSG-a i Borussie igra se u utorak 7. maja u Parizu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirS
Novinaru, pokaži mi gdje ih u njemačkoj zovu Milioneri i imaš od mene kuću
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije