Majstorija Sancha i nestvarna greška igrača PSV-a: Borussia Dortmund u četvrtfinalu Lige prvaka

PSV se hrabro borio, ali nije uspio

Majstorija Sancha i nestvarna greška igrača PSV-a: Borussia Dortmund u četvrtfinalu Lige prvaka

E. Čaušević

Fudbaleri Borussije Dortmund večeras su na svom terenu pobijedili PSV sa 2:0 i plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka.

U prvom meču ovih rivala koji se igrao prije tri sedmice u Eindhovenu rezultat je bio 1:1 i bilo je jasno da nas večeras čeka velika borba za plasman u četvrtfinale najelitnijeg klupskog takmičenja na svijetu.

Dortmund je imao ulogu favorita, ali PSV je i večeras pokazao da nije slučajno u nokaut fazi, te je nizozemski klub itekako namučio njemački tim.

Domaći su na najbolji mogući način otvorili utakmicu i već u trećoj minuti uspjeli su da zatresu mrežu PSV-a i dođu do prednosti.

Na scenu je stupio Jadon Sancho koji je s vrha kaznenog prostora sjajno pogodio za 1:0 i veliko slavlje na tribinama.

Oglasi

Dortmund je do drugog gola mogao u 16. minuti kada je u šansi bio Brandt čiji udarac krajnjim naporom zaustavlja golman PSV-a.

Samo minutu kasnije novi zicer za domaće. Ovaj put u šansi je bio Malen koji sjajno šutira, no i ovaj put Benitez nevjerovatnom intervencijom spašava goste.

Veliku šansu domaći su imali i u 27. minuti. Ponovo je Malen bio taj koji je pokušao, ali ovaj put igrač Dortmunda šutira tek pored lijeve stative PSV-ovog gola. Malen je imao i priliku u finišu prvog poluvremena, no ostalo je 1:0.

U drugom poluvremenu PSV se probudio i zaigrao dosta bolje. Gosti su u 53. minuti imali sjajnu priliku preko Lozana koji je iz dobre prilike pogodio stativu.

Tri minuta kasnije pokušavo je i Teze, ali je Kobel to odbranio. Novu veliku šansu za PSV imao je iskusni De Jong u 69. minuti koji glavom loše šutira iz dobre pozicije.

PSV ponovo prijeti dvije minute kasnije. Bakayoko je sjajnim driblingom prevario Hummelsa, ali Kobel je uspio da odbrani njegov udarac i spasi Dortmund.

Domaći su u 77. minuti vjerovali da je sve riješeno. Reus odlično centrira iz prekida za Fullkruga koji pogađa za 2:0, ali glavni sudija je nakon informacije iz VAR sobe poništio ovaj pogodak zbog ofsajda.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U zadnjoj minuti Dortmund kažnjava PSV za sve promašaje. Jedan od igrača gostiju pravi veliku grešku kada se okliznuo što je iskoristio Marco Reus koji pogađa za konačnih 2:0 i plasman Dortmunda u narednu rundu takmičenja.

Pored Dortmunda u četvrtfinalu su još PSG, Real Madrid, Barcelona, Bayern, Manchester City i Arsenal, dok Atletico Madrid i Inter igraju trenutno produžetke. Parove ćemo saznati već u petak kada je na rasporedu žrijeb u Nyonu s početkom u 12 sati.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1682803749
cuj Inter se plasirao a produžeci se igraju hahhaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi