U Dortmundu žive "doktori" za transfere, a to su dokazali i ovog ljeta

Doveli nekoliko sjajnih pojačanja

U Dortmundu žive "doktori" za transfere, a to su dokazali i ovog ljeta

E. Čaušević

Borussia Dortmund ovog ljeta prodala je Erlinga Haalanda, ali je dovela nekoliko sjajnih pojačanja.

Bilo je jasno da će njemački klub teško zadržati Haalanda jer je ovog ljeta imao aktivnu otkupnu klauzulu od 80 miliona eura koju je Manchester City odmah aktivirao.

Haaland je karijeru nastavio u dresu Cityja, a Dortmundu je pripalo 80 miliona eura. Odlazak Haalanda čini se za njih neće biti problem jer je Dortmund već doveo nekoliko sjajnih pojačanja.

Njemački klub predstavio je već nekoliko pojačanja za novu sezonu i pokazali su još jednom svima da su pravi "doktori" kada su transferi u pitanju.

Dortmund je doveo Sebastiena Hallera iz Ajaxa koji iza sebe ima nevjerovatnu sezonu u kojoj je zabio čak 34 gola. Za njega su izdvojili 30 miliona eura, a društvo u napadu pravit će mu i Karim Adeyemi koji je stigao iz Salzburga.

Adeyemi je bio na meti mnogih klubova, ali se na kraju odlučio za Dortmund i čini se napravio pravi izbor. On je prošle sezone za austrijski klub zabio 23 gola i pokazao o kakvom talentu se radi.

Dortmund je doveo i Nicu Schlotterbecka koji je briljirao u Freiburgu na poziciji štopera. Pored njega iz Bayerna je došao i Niklas Sule i to bez obeštećenja jer mu je istekao ugovor.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ekipa koju predvodi s klupe Edin Terzić dovela je još Jaydena Braafa, Saliha Ozcana, Marcela Lotku i Alexandera Meyera. Za sve te igrače potrošili su manje novca nego što su dobili prodajom Haalanda što je zaista briljantan posao.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Bravo Dortmund. Mogli bi ove godine da se borite za titulu i ako je Bajern sila od ekipe i nema konkurencije u bundes ligi
4 0
axel42
I kao svake godine najjavljuju titulu. Daj bože da budu ispred Leipziga i Leverkusena koji se takodje odlično pojačo.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi