Prije nekoliko sedmica pregovarao s Bayernom, a sada potpisuje za Borussiju Dortmund

Haller napušta Ajax

Prije nekoliko sedmica pregovarao s Bayernom, a sada potpisuje za Borussiju Dortmund

E. Čaušević

Sebastian Haller nalazi se na izlaznim vratima Ajaxa.

Haller je u Ajax došao početkom 2021. godine iz West Hama za 23 miliona eura i to je bio pun pogodak kluba iz Amsterdama jer ovaj napadač iza sebe ima zaista odličnu sezonu.

On je u prošloj sezoni odigrao 42 utakmice u svim takmičenjima i zabio je čak 34 gola i dodao devet asistencija. Zbog toga nije iznenađenje što su pojedini evropski klubovi pokazali veliki interes za njega.

Nedavno su njemački mediji objavili da je Haller jedna od mogućih zamjena za Roberta Lewandowskog u Bayernu, ali čini se da od toga nema ništa.

Međutim, kako stvari stoje Haller će ipak doći u njemačku Budesligu, ali ne u redove Bayerna već Borussije Dortmund.

U Dortmundu smatraju da je Haller prava zamjena za Erlinga Haalanda koji je otišao u Manchester City. Njemački klub je već kontaktirao čelnike Ajaxa i poslao prvu zvaničnu ponudu za ovog 27-godišnjeg napadača.

Dortmund je spreman da plati 33 miliona eura plus bonusi za ovog napadača, te se vjeruje da će Ajax najvjerovatnije pristati da proda Hallera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj napadač već je pristao na uslove koje mu je Dortmund ponudio i nada se da će transfer biti brzo završen, te da će nastaviti karijeru u dresu njemačkog kluba.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
hoce lik da bude drugi jbg
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi