Borussia spremna izazvati Bayern: Potpisan je 'ubica pred golom'
Foto - EPA

Haller stigao u Dortmund

Borussia spremna izazvati Bayern: Potpisan je 'ubica pred golom'

M. Šljivak

Borussia iz Dortmunda završila je sjajan transfer. Novi igrač njemačkog velikana postat će 28-godišnji napadač iz Obale Slonovače Sebastian Haller.

Nakon odlaska Erlinga Haalanda Borussia je krenula u potragu za njegovom zamjenom. Mnogi fudbaleri su se povezivali s timom iz Dortmunda, a na kraju je dogovor postignut s Hallerom koji dolazi iz Ajaxa.

Ekipa iz Amsterdama će za usluge 28-godišnjeg fudbalera inkasirati ukupno 35 miliona eura i on je još jedno u nizu sjajnih pojačanja ovog ljeta kojim Borussia planira izazvati Bayern u trci za naslov prvaka Njemačke.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CXt0WA2tjGM/?hl=en[/instagram]

Prethodno su dres Dortmunda obukli Nico Scholtterbeck, Niklas Sule, Karim Adeyemi, Salih Ozcan i Jayden Braaf.

Haller će veoma brzo zvanično biti predstavljen kao novi član velikana iz Dortmunda koji svim silama želi skinuti Bayern s trona.

Sebastian Haller je dobro poznato fudbalsko ime. Proteklih godinu i po proveo je u Ajaxu gdje je igrao sjajno i postigao je 47 golova u 66 odigranih utakmica.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

[instagram]https://www.instagram.com/p/CVzYN9vtQVy/?hl=en[/instagram]

Prije Kopljanika iz Amsterdama nosio je dresove West Hama, Eintrachta, Utrecha i Auxerrea.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Paulax
Lijеp pоzdrav) Zоvem sе Paulа, imаm 24 gоdine) SЕХ mоdel роčеtnik 18+) Vоlim dа sе slіkam gоla) Оcijenite mоje fоtоgrafije nа lіnku -->> Ja.cat/id379052
0 4
amadeus21
Kad dovedu top trenera i top golmana onda će moći parirati Bayernu..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi