Borussia Dortmund zgadila život Nurnbergu

Njemačka Bundesliga, 5. kolo

Borussia Dortmund zgadila život Nurnbergu

Fudbaleri Borussije Dortmund očitali su večeras lekciju ekipi Nurnberga.

Dortmund je na Signal Iduna Parku dočekao ekipu Nurnberga u okviru 5. kola njemačke Bundeslige i na kraju slavio pobjedu rezultatom 7:0.

Sve je počelo u 9. minuti kada je Larsen pogodio za vodstvo domaćih, a nastavilo se ui 32. kada je Reus pogodio za 2:0. To je bio i konačan rezultat prvog dijela susreta.

U nastavku meča Dortmund je postigao još čak pet golova. Prvo je Hakimi povisio na 3:0m, d abi potom Reus svojim drugim golom na meču postavio rezultat 4:0. Do kraja meča Akanji, Sancho i Weigl su zapečatili sudbinu gostujuće ekipe.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U ostalim susretima koji su počeli u istom terminu Borussia Monchengladbach je porazila Eintracht Frankfurt sa 3:1, Leipzig Stuttgart sa 2:0, dok su Mainz i Wolfsburg podijelili bodove odigravši meč bez golova.

Na tabeli je još uvijek lider Bayern koji sada ima dva boda više od Dortmunda i Werder Bremena, a dalje slijede Hertha, Monchengladbach, Wolfsburg...

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mahopas
Svaka cast!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi