Marijan Ćavar o povredi, broju na dresu, BiH, planovima...
Foto: eintracht.de

Govorio za stranicu Eintrachta

Marijan Ćavar o povredi, broju na dresu, BiH, planovima...

Mladi reprezentativac BiH Marijan Ćavar dao je intervju za zvaničnu stranicu Eintrachta.

Ćavar je pod ugovorom s bundesligašem iz Frankfurta od januara 2018. godine. Došao je kao velika nada bh. nogometa, međutim za dvije i pol godine odigrao je samo jednu utakmicu, za što su velikim dijelom krive i povrede.

Sve to danas je iza Ćavara. Početkom godine uspješno se oporavio i vratio treninzima, a nakon što se nastavi prvenstvo pokušat će pokazati da zaslužuje mjesto u timu.

"Za sada se dobro osjećam. Vrijeme bez nogometa je ostavilo traga, kao i kod svih igrača, ali na svu sreću vraćamo se pomalo u normalu", kaže Ćavar, pa potom priču usmjerava na povredu koju je imao.

"Krajem novembra imao sam rastrgan mišić i tetivu, zbog čega mi je trebalo gotovo dva mjeseca da se potpuno oporavim. Najveći problem je bio što nisam mogao sudjelovati u pripremema za drugi dio sezone, to me najviše grizlo."

Ispričao je i kako se nosio sa danima u karanteni.

"Tokom karantene, kao što je vjerovatno slučaj kod svih, ni meni nije bilo lako. Većinu vremena sam provodio trenirajući po programu koji sam dobio od kluba. U slobodno vrijeme sam uglavnom gledao serije ili filmove."

Sa svima iz BiH je u kontaktu.

"Da, svakodnevno razgovaram sa roditeljima, braćom i sestrama. Najčešće sa mlađim bratom Matijom jer ga najviše volim (smijeh). Hvala Bogu da su svi u redu."

Interesovala je Nijemce i situacija u našoj zemlji.

"Trenutna situacija u BiH nije baš najbolje. Virus je u nekim gradovima uzrokovao velike probleme, međutim ljudi se pridržavaju mjera i ograničenja koja im se nameću. Nadam se da će svima uskoro biti bolje."

Ćavar već dvije godine igra i za mladu reprezentaciju u kojoj je kapiten.

"Velika je čast biti kapiten mlade reprezentacije. Igre u državnom dresu mi znače puno jer nije mala stvar što mogu predstavljati boje svoje matične države. Pogotovo, jer u istoj toj reprezentaciji ima puno kvalitetnih igrača. Nadam se da ćemo ostvariti dobre rezultate u narednom periodu i da ćemo se kvalificirati na Evropsko prvenstvo."

Interesantno je da u Eintrachtu nosi broj 42. Iza toga ne stoji neka posebna priča.

"Ne, nema toga. Taj broj sam nosio u svojoj prvoj profesionalnog utakmici, 2017. godine na dresu Zrinjskog, pa sam odlučio i da ga zadržim."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Veliko je pitanje hoće li Ćavar ostati u klubu i naredne sezone.

"U vezi toga trenutno ne mogu puno reći. Želim tekuću sezonu završiti što je moguće uspješnije. Tada ću sa svojim agentom i ljudima iz kluba razgovarati i donijet ćemo odluku koja će biti najbolja za sve strane", poručio je Ćavar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi