Borussia pooštrila pravila: Batshuayi će morati da šuti i radi

Dortmunđani ne žele da lako gube igrače

Borussia pooštrila pravila: Batshuayi će morati da šuti i radi

E. Škorić

U Borussiji Dortmund neće imati više razumijevanja prema igračima koji budu htjeli da samo tako odu iz kluba.

Pierre-Emerick Aubameyang je dugo bio nezadovoljan jer ga Borussia ne pušta da ode, a na kraju čitave fame potpisao ja za Arsenal, dok je umjesto njega u Dortmund stigao Michy Batshuayi.

Belgijanac je došao iz Chelseaja, ali po svemu sudeći morat će da bude miran i da ne razmišlja o mogućem napuštanju njemačkog kluba.

"Sljedeći igrač koji pokuša da ode imat će velikih problema. Ako bude želio da ode, morat će da leti na tribine. Morat ćemo drastično da mijenjamo neke stvari. Bili smo prvaci 2011. i 2012. godine, klub je veliki i pojedinci neće moći da rade šta žele", kazao je predsjednik kluba Hans-Joachim Watzke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, osim Aubameyanga ranije je na sličan način klub napustio mladi krilni napadač Ousmane Dembele, koji je završio u Barceloni.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi