Borussia postavila ogromnu cijenu za Jadona Sancha

Fantastičan posao Milionera

Borussia postavila ogromnu cijenu za Jadona Sancha

M. Šljivak

Mladi engleski fudbaler Jadon Sancho (18) mogao bi na kraju ove sezone napustiti redove Borussije iz Dortmunda.

Ovaj 18-godišnjak igra zaista dobro u Bundesligi. Postigao je osam golova, upisao je 12 asistencija u 26 utakmica i privukao je veliku pažnju na sebe.

Manchester United je tim koji ga želi dovesti u svoje redove. Ipak, to ih neće jeftino koštati jer je Borussia postavila nevjerovatnu cijenu za njegove usluge.

Svaki tim koji ga želi dovesti moraće da izdvoji 100 miliona funti. To je konačna cijena koju je njemački tim saopštio i nema daljih pregovora.

Ipak, usprkos svemu na Old Traffordu su uvjereni da će Sancha uspjeti da dovedu. Oni su za sada spremni izdvojiti 80 miliona funti, ali Borussia će imati zadnju riječ oko konačnog dogovora.

Eventualna prodaja Sancha bi još jednom pokazala da Borussia radi fantastičan posao jer su ga u ljeto 2017. godine doveli za svega osam miliona funti iz Manchester Cityja.

Sancho je odličnim igrama zaslužio i poziv u reprezentaciju Engleske, a prvi start bi mogao imati već sutra kada Engleska dočekuje Češku Republiku.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Englez je odigrao ukupno 47 utakmica za prvi tim Borussije i postigao je 10 golova.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi