Barcelona naplaćuje navijačima Uniteda kartu 102 funte, Crveni đavoli joj uzvratili

Dižu se tenzije pred četvrtfinale

Barcelona naplaćuje navijačima Uniteda kartu 102 funte, Crveni đavoli joj uzvratili

Kako se bliže okršaji u četvrtfinalu Lige prvaka, tako i tenzije među klubovima rastu, a jedan od najzanimljivijih okršaja s te strane gledajući bi trebao biti onaj između Manchester Uniteda i Barcelone.

Kao što to obično i biva kada su u pitanju susreti u Ligi prvaka, problem su cijene karata za gostujuće navijače koje inače nisu fixne.

Tako je Barcelona odlučila da navijačima Mancherster Uniteda za revanš susret četvrtfinala naplaćuje ulaznice po cijeni od 102 funte. To je, prema mišljenju čelnika Uniteda, previše, pa su Crveni đavoli donijeli zanimljivo rješenje.

Uprava Manchester Uniteda je odlučila da će navijačima Barcelone naplaćivati također cijenu od 102 funte, ali će od prihoda dobijenih tim putem uplatiti svakom svom navijaču po 27 funi za gostovanje na Camp Nou stadiou. Tako će navijače Crvenih đavola to gostovanje koštati (barem kada je karta za meč u pitanju) 75 funti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"U ovom slučaju smatramo da su naši navijači ponovo podložni prekomjernim cijenama ulaznica od strane domaćeg kluba. Ponovo moramo donijeti tešku odluku i navijačima Barcelone naplaćivati ulaznice za susret na Old Traffordu po istim cijenama kao Barca našim navijačima na Camp Nouu (102 funti). Iskoristit ćemo te dodatne prihode kako bismo subvencionirali putnu podršku našim navijačima tako što ćemo platiti 27 funti razlike u cijeni za svakog našeg putnika", navodi se u saopštenju Manchester Uniteda.

Inače, United je isto uradio tokom grupne faze i susreta protiv Valencije, kao i prošle protiv Seville.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ArminA
Samo govori koliko je ManU gospodski klub a ne kao Farsa .
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi