Borussia u svom timu ima čudo prirode: Niko ne vjeruje da mu je samo 14 godina

Youssoufa Moukoko privlači pažnju

Borussia u svom timu ima čudo prirode: Niko ne vjeruje da mu je samo 14 godina

M. Šljivak

Borussia iz Dortmunda u svom mladom timu ima zaista ogromnog talenta.

Youssoufa Moukoko je još uvijek 14-godišnjak, ali u već odavno igra za mnogo starije kategorije, pa je tako za U17 selekciju prošle sezone zabio čak 48 golova.

Za ovaj uspjeh mu je trebalo samo 26 utakmica, a kako će krajem godine napuniti 15 godina, treneri Borussije su ga odlučili 'gurnuti' u još stariju konkurenciju.

Tako će ovaj dječak od naredne sezone igrati za juniorski tim Borussije, odnosno, na terenu će biti sa igračima do 19 godina.

Mladog Kamerunca svi smatraju pravim čudom prirode. Mnogi vjeruju da je zapravo mnogo stariji od 14 godina, ali mišljenje je jedno, a papiri su drugo.

Njegova građa mu apsolutno pomaže u omladinskim kategorijama. Dominantan je u odnosu na mnogo starije kolege i bez dileme će se lagano uklopiti sa četiri i pet godina starijim fudbalerima.

Nijemci su već uspjeli ugrabiti ovog dječaka. Iako je rođen u Kamerunu nastupa za omladinske selekcije Elfa gdje je postigao tri gola u četiri utakmice.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj dječak je zaista pravo čudo prirode i ne treba da čudi ako ga uskoro budemo gledali i u prvom timu.

Interesantno je svakako da je za kadete Borussije već odigrao dvije sezone, a postigao je 88 golova u 54 nastupa.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bato
Mozda ima 7 godina ????
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti