Borussia Dortmund napravila sjajan potez: Nisi dolazio na utakmice, ostaješ bez sezonske ulaznice

Pametna odluka

Borussia Dortmund napravila sjajan potez: Nisi dolazio na utakmice, ostaješ bez sezonske ulaznice

M. Šljivak

Borussia iz Dortmunda je bez dileme jedna od ekipa koja ima najvjernije navijače u svijetu fudbala.

Stadion Signal Iduna Park je konstantno pun u svakoj domaćoj utakmici i često upravo navijači znaju odlučiti pobjednika velikom podrškom.

Ipak, ima i onih koji ne dolaze tako često na utakmice Bundeslige, pa je rukovodstvo kluba i za njih našlo rješenje.

Čak 500 navijača je ostalo bez ulaznica. Njihove sezonske karte su otkazane i bit će ponuđene drugim navijačima.

Razlog je sasvim jasan. Nisu dolazili redovno na utakmice, a trebali su samo prisustvovati na sedam od 17 domaćih utakmica kako bi im se obnovile sezonske karte.

Dok su navijači koji su ostali bez karti u šoku, jedan od onih koji nije imao sezonsku ulaznicu je na društvenim mrežama pozdravio odluku.

"Ovo je dobar potez. Ljudi su godinama bili na listi za čekanje", istakao je izvjesni Oliver Janssen.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia je tako odlučila da maksimalno iskoristi kapacitete Signal Iduna Parka na kojem može prisustvovati više od 81.000 navijača.

Tim iz Dortmunda je proteklu sezonu završio na drugom mjestu iza Bayerna, ali su već krenuli žestoko u prelazni rok, kako bi pokušali da dođu do naslova prvak naredne sezone.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Samo neuke neznalive se dive bogatim svabama koje za kikiriki gledaju bvb... nikad nece biti veliki klub dok su su skrti. Moj juve duplo manje gledalaca ima a bvb zaradi isto ko i oni od karata. (Par miliona vise). Oko 53 miliona... dok bajer zaradjuje skoro sto miliona, real i ostalu 120 itd... poebta je da su ovo najjadniji naviajci i da mu se gade kao i ovaj klub i gadu mi se stonse dizu u nebesea.
0 7
Mu'min Juventino FKS
Ljubav prema klubu! Halooo pa ti navijaci svake godine im mogu platiti odlicnog igraca od 50 miliona eura, samo da poduplaju cijene karata pa da placaju kao sto svi veliki klubovi placaju. Svaku sezonu znaci klub gubi pare.
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti