Cijeli svijet je čekao spektakl, kladioničari velike cifre, a u Dortmundu je viđen samo jedan gol
Foto - EPA

Brandt za pobjedu Borussije

Cijeli svijet je čekao spektakl, kladioničari velike cifre, a u Dortmundu je viđen samo jedan gol

M. Šljivak

Borussia je u prvom susretu 8. kola Bundeslige u Dortmundu dočekala Werder iz Bremena, a na kraju je ovaj susret bio neočekivano neefikasan i domaći sastav je slaviio minimalnu pobjedu od 1:0.

Dolazak Werdera u Dortmund u 8. kolu Bundeslige za mnoge je značio golijadu u najavi. Očekivali su se golovi, no mnogi su kladioničari večeras zaplakali jer je Borussia slavila s 1:0.

Domaći sastav je očekivano bio bolji tim tokom kompletne utakmice. Stvarali su šanse, ali se na gol čekalo sve do sredine drugog poluvremena, tačnije do 67. minute.

Emre Can je odradio odličan posao. Uputio je fenomenalan pas prema Julianu Brandtu, a ovaj postiže pogodak za vodstvo Dortmunda od 1:0.

Moglo je do kraja biti još golova. Međutim, mreže se više nisu tresle, pa je na kraju Borussia stigla do tri boda u ovom duelu.

Novom tricom Borussia je barem nakratko preuzela vrh tabele. Tim Edina Terzića skupio je 20 bodova, a ispod njih su s utakmicom manje Bayer Leverkusen (19), Stuttgart (18) i Bayern (17).

Oglasi

Ova sezona Bundeslige mogla bi biti veoma interesantna. Dosta je timova koji ciljaju na vrh tabele i vidjet ćemo hoće li neko uspjeti skinuti Bayern s trona.

Borussia u narednom kolu gostuje Eintrachtu u Frankfurtu, a Werder nakon tri uzastopna poraza čeka Union Berlin u Bremenu.

Ovaj tim osvojio je samo šest bodova ove sezone i trenutno su tek 14. uz mogućnost da padnu još niže nakon ovog vikenda.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 8. kolo:

Borussia - Werder 1:0

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi